ΛΑΡΙΣΑ

Το Αιγαίο δημοφιλής προορισμός για τους Λαρισαίους

Μπορεί να έχουν μειωθεί οι μέρες των διακοπών και ίσως και η ποιότητα αλλά η κρίση φαίνεται να μην αποτελεί τροχοπέδη για τους Λαρισαίους .

Τα ελληνικά νησιά την καλοκαιρινή περίοδο, έχουν μάλλον την  τιμητική τους.

Ιδιαίτερα την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου οι κρατήσεις και το ενδιαφέρον των Λαρισαίων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Οι διακοπές για τον Λαρισαίο, όντας Έλληνας  είναι στις συνεχόμενες προτιμήσεις τους  βάζοντας τες αρκετές φορές στη σειρά ‘’υποχρεώσεων τους’’.

Σύμφωνα με την κ. Έφη Οικονόμου, ιδιοκτήτρια του EFILIA TRAVEL , η κινητικότητα των Λαρισαίων παραμένει στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Η μείωση όπως δηλώνει στο onlarissa.gr είναι πολύ μικρή.

Οι Λαρισαίοι προτιμούν ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο τα ελληνικά νησιά με τις προτιμήσεις τους να κυμαίνονται μεταξύ της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σαντορίνης ,της Κρήτης αλλά και της Χαλκιδικής που βρίσκεται και πιο κοντά.

Η Τήνος παραμένει ένα νησί όπως μας λέει που όλο το χρόνο με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πάντα από τις πρώτες επιλογές.

Η απήχηση των Λαρισαίων όμως είναι μεγάλη και για χώρες του εξωτερικού με την πρωτιά να δίνεται στις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Βουδαπέστη, η Ρώμη, η Κυανή Ακτή είναι και αυτές κάποιες από τις χώρες με ιδιαίτερη κίνηση και ενδιαφέρον.

Το σημαντικό όμως είναι οι προσφορές έχουν αυξηθεί σημαντικά στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να δελεάζονται περισσότερο οι Λαρισαίοι αφού το κόστος τους μπορεί να είναι λιγότερο κάποιες φορές από το κόστος σε ένα ελληνικό νησί.

Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσει και ο κ. Στέργιος Βάβας, ιδιοκτήτης του THESSALOS TRAVEL, τονίζοντας και εκείνος ότι η προτίμηση για τα ελληνικά νησιά παραμένει λίγο πιο υψηλή.

Ωστόσο, υπάρχει μία σχετική μείωση κρατήσεων σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι. Στις πρωτιές των προαναφερθέντων  νησιών  συμπληρώνει τις Σποράδες, νησιά του  Ιονίου πελάγους όπως η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά.

Όσο για το εξωτερικό, υπάρχει και εκεί αρκετό ενδιαφέρον με κυρίαρχες τις Δαλματικές Ακτές ,τη Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη.

Οι προσφορές είναι ένα ισχυρό χαρτί για να αναρωτηθεί ο κόσμος και να ενδιαφερθεί.

Ρεπορτάζ: Στεφανία Μακρή / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις