ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα περπατήσουν 17 χιλιόμετρα τιμώντας τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Σαραντάπορου

Το Σάββατο 4 Αυγούστου σε μια εκδήλωση στην οποία έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 97 άτομα!

100 χρόνια από τη Μάχη Σαρανταπόρου!

100 χρόνια ελεύθερο πνεύμα, ελεύθερη σκέψη και βούληση!

Άνθρωποι με έμπνευση, έτοιμοι για δράση χαράζουν για 2η συνεχή χρονιά πορεία στον τόπο τους!

Μία ομάδα νέων από το Σαραντάπορο διοργάνωσε πέρυσι τέτοια εποχή μία πεζοπορία 29 χλμ από την Ελασσόνα μέχρι το Σαραντάπορο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 7 έως 70 ετών περίπου πορεύτηκαν με σκοπό την υγεία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον ανθρωπισμό, την κοινωνικότητα και τον εθελοντισμό.

Οι Σαρανταπορίτες και οι φίλοι τους καλούνται για 2η συνεχή χρονιά να πορευτούνε όλοι μαζί διασχίζοντας βουνά και λαγκάδια. Σκοπός της φετινής πεζοπορίας, καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια της επετείου της Μάχης του Σαρανταπόρου είναι το ελεύθερο πνεύμα, η ελεύθερη σκέψη και η ελεύθερη βούληση.

Το ραντεβού δίνεται στις 4 Αυγούστου 2012, στις 5:30 το πρωί στην πλατεία του Σαρανταπόρου. Εκεί θα υπάρχει πούλμαν που θα μεταφέρει τους συμμετέχοντες στο σημείο εκκίνησης, το 2ο χλμ. Σερβίων-Καστανιάς. Η ώρα εκκίνησης υπολογίζεται περίπου στις 6:30 το πρωί. Προορισμός της πορείας είναι και πάλι η πλατεία του Σαρανταπόρου. Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 4 στάσεις στα παρακάτω σημεία:

1η στάση: Χωριό Λάβα,

2η στάση: Διασταύρωση με τον παλιό δρόμο Λαρίσης-Σερβίων,

3η στάση: Κόκκινος νόχτος και

4η στάση: Αλή του μνήμα.

Οι πεζοπόροι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με αθλητικά υποδήματα, νερά και θετική διάθεση! Την πορεία θα ακολουθούν συνοδευτικά οχήματα. Έχει επίσης ενημερωθεί και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Για όσους το επιθυμούν θα διατίθεται χώρος για κατασκήνωση από τις 3 Αυγούστου στην τοποθεσία «σπαστήρες», στο βουνό 500 μέτρα από το χωριό.

Η εκδήλωση της Σαρανταπορείας ολοκληρώνεται το βράδυ με το mountain party στους «σπαστήρες» με θέα τον Όλυμπο και διοργανωτή τον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σαρανταπόρου.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

 

Υπεύθυνοι διοργάνωσης:

Γιώτα Γκαλίτσιου, τηλ. 6986231982,

jotagkalitsiou@googlemail.com

Νικολέτα Βαΐτση, τηλ. 6983200248-6944518761,

nikoletavaitsi@hotmail.com.

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από τα παιδιά του Sarantaporo.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις