ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας για τον τουρισμό θέλει η Κεφαλογιάννη

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ουσιαστική στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

Η Υπουργός αναφέρει στην επιστολή της ότι η Θεσσαλία αποτελεί σημαντικό και συνάμα δυναμικό ρόλο  στην παραγωγή θέσεων εργασίας και εισοδήματος, στον οποίο συνολικά η οικονομία μας στηρίζει τις ελπίδες της για ανάκαμψη. Για το λόγο αυτό προσβλέπει στην στενή συνεργασία των δυο φορέων για την επίτευξη του εθνικού στόχου που είναι η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Αγοραστός απ’ την πλευρά του ευχαρίστησε την κα Κεφαλογιάννη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την προσκάλεσε στην Αλόννησο όπου η αιρετή Περιφέρεια την Παρασκευή 3/8/2012 ώρα 11:00 π.μ παρουσιάζει στο Δημαρχείο Αλοννήσου το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό».

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης το σχέδιο αυτό αποτελεί ένα πρότυπο επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή των Σποράδων, των περιοχών του Δυτικού Παγασητικού αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αναλάβει μεταξύ άλλων πρωτοβουλίες όπως:

–          Την ψηφιακή απεικόνιση του Ολύμπου και των Μετεώρων (Πλανητάριο)

–          Την ενίσχυση πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

–          Την προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε τουριστικές εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό

–          Την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού

–          Την υλοποίηση έργων πολιτισμού κ.α

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγοραστός, ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία για την χώρα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πλευρά της, έχει ήδη θέσει ως έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους, την τουριστική ανάπτυξη με στοχευμένες δράσεις, προκείμενου, όχι μόνον να προβάλλει τις τουριστικές δυνατότητες της Θεσσαλίας και να ενδυναμώσει την αναπτυξιακή της δραστηριότητα, αλλά, και να συμβάλει στον εθνικό στόχο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις