ΛΑΡΙΣΑ

Σύλληψη τμηματάρχη για διαρροή εγγράφων της τρόικας

Αστυνομικό θρίλερ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή», συνελήφθη και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου κ. Λάμπρος Λιόσης, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος (!) για παράβαση του νόμου περί «προσωπικών δεδομένων» και «παραβίαση μυστικών της Πολιτείας».

Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή στο γραφείο του στην οδό Πανεπιστημίου 37, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και παρέπεμψε τον κ. Λιόση στην 8η Ειδική Ανακρίτρια. Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12.00.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», ο κ. Λιόσης κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη διαρροή, στο Διαδίκτυο, ενός διαβαθμισμένου εγγράφου-Non paper με πληροφορίες που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα. Το έγγραφο αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα και ένα blog.

Το συγκεκριμένο non paper είχε σταλεί μέσω email σε τέσσερις μόνο παραλήπτες, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Λιόση και δύο ακόμα υπαλλήλους, ενώ το κείμενο είχε συντάξει και προωθήσει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αποκαλύπτουν στην «Κ» καλά πληροφορημένες πηγές, το κείμενο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ. Λιόσης στο επίμαχο email με συνέπεια, στο επάνω μέρος του εγγράφου να αναγράφονται τα στοιχεία του.

Αρνείται κάθε εμπλοκή

Ο κ. Λιόσης αρνείται κατηγορηματικά, μέσω των συνηγόρων του, οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστηρίζει ότι κάποιος από τους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είτε φωτοτύπησε είτε φωτογράφησε το έγγραφο που είχε εκτυπώσει από το προσωπικό του email και βρισκόταν στο γραφείο του.

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις