ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίος μαθητής στην Ολυμπιάδα Χημείας

Σχεδόν παράλληλα με την Ολυμπιάδα του Λονδίνου διεξήχθη και η 44η Ολυμπιάδα Χημείας, στην οποία η Λάρισα είχε εκπροσώπηση.

Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, μαθητής της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη (απόφοιτος πλέον) είναι ένας από τους τέσσερεις Έλληνες μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που έγινε στην Ουάσιγκτον από 21 έως και 30 Ιουλίου 2012.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που έγινε στην Ελλάδα επελέγησαν οι 12 καλύτεροι μαθητές (6 μαθητές Γ’ Λυκείου, 4 μαθητές Β’ Λυκείου και οι μαθητές που απάρτιζαν την περσινή εθνική ομάδα και είναι ακόμα μαθητές Λυκείου).

Οι 12 αυτοί μαθητές στη συνέχεια ασκήθηκαν πάνω σε προχωρημένα θέματα Χημείας στο camp προετοιμασίας που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η προετοιμασία περιελάμβανε θέματα που ζητούνται στις Ολυμπιάδες Χημείας από εξειδικευμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου με τη συνδρομή μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, όπως και πολλές ώρες εξάσκησης σε εργαστήριο σε όλες τις βασικές εργαστηριακές ασκήσεις που απαιτούνται.

Ακολούθησαν εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε η εθνική ομάδα:
• Γραμματικός Κυριάκος (Γ’ Λυκείου) 2ο ΓΕΛ Ρόδου
• Καραγκιαούρης Γιώργος (Β’ Λυκείου) ΕΛΛ. ΚΟΛΛΕΓΙΟ Θεσ/νίκης
• Χριστοδουλόπουλος Γιώργος (Γ’ Λυκείου) ΕΚΠ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Λάρισα
• Τάρα Βασιλική (Γ’ Λυκείου) 30ό ΓΕΛ Θεσ/νίκης

Είναι η τρίτη φορά που μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη εκπροσωπεί τη χώρα μας σε Ολυμπιάδα Χημείας καθώς το 2007 στη Μόσχα και το 2008 στη Βουδαπέστη είχε λάβει μέρος ο Γιάννης Μπότης.

Σημειώνουμε ότι ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος στην 1η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χημείας κατέλαβε την έκτη θέση, το 2011 κατέλαβε την πρώτη θέση στον ίδιο διαγωνισμό για τη Β΄ Λυκείου ενώ πρώτευσε και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 με 19563 μόρια στο 3ο πεδίο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη συγχαίρουν το Γιώργο θερμά και του εύχονται πάντα πρωτιές, επιτυχίες, νίκες και διακρίσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις