ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Οι αγρότες χάνουν το αναπτυξιακό εργαλείο» λέει για την ΑΤΕ το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ενστάσεις κα απορίες για την συγχώνευση – εξπρές του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας με την Πειραιώς, εκφράζει με ανακοίνωση του το τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «η μεταβίβαση στην προβληματική Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζα την ίδια ώρα που το προβληματικό τμήμα της ΑΤΕ παραμένει στο δημόσιο δημιουργούν  σοβαρά ερωτήματα σε ότι αφορά τη σκοπιμότητα τους και το ποιος αποκομίζει τελικά οφέλη και μάλιστα μόλις 40 ημέρες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού αλλά και των επικεφαλείς των άλλων δύο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο  πρωθυπουργός  δεσμεύτηκε ότι η ΑΤΕ θα παραμείνει δημόσια και  θα ενισχυθεί, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να παραμείνει σημαντικός πυλώνας  για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας.

Η ΑΤΕ περιήλθε στα χέρια συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα, στερώντας από τη χώρα τη δυνατότητα άσκησης αγροτικής πίστης με ότι αυτό συνεπάγεται για τον αγροτικό τομέα και τη μικρή ατομική  ιδιοκτησία αλλά και μειώνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας ισχυρού δημόσιου βραχίονα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ερωτηματικά επίσης δημιουργούνται σχετικά με το πώς μια ια ιδιωτική τράπεζα ενισχύεται με δημόσιο χρήμα  ώστε να αγοράσει το «υγιές» μέρος μιας δημόσιας τράπεζας.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Θεσσαλίας θεωρεί ότι οι επιλογές που έγιναν,  πέρα από τα άλλα ζητήματα που θέτουν,  στερούν την κατεξοχήν  αγροτική Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τη χώρα από ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο την στιγμή ακριβώς που η χώρα και ο αγροτικός τομέας χρειάζονται αναπτυξιακή επανεκκίνηση.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις