ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χωρίς πέργκολες ο πεζόδρομος της Ασκληπιού από την 1η Σεπτεμβρίου

Θυελλώδης η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

Έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων επικαιροποίησε την απόφασή του και οι πέργκολες ξηλώνονται από την οδό Ασκληπιού.

Η απόφαση που ελήφθη τον περασμένο χειμώνα έδινε περιθώριο στους καταστηματάρχες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα έως τις 31 Αυγούστου.

Οι καταστηματάρχες επικαλούμενοι την οικονομική κρίση ζήτησαν παράταση ενός έτους, με τους νομικούς τους συμβούλους κ. κ. Αλεξίου και Μερεντίτη να προτείνουν μάλιστα την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου που θα τους δεσμεύει.

Η Δημοτική Αρχή επέμεινε στη θέση της για άμεση εφαρμογή της νέας κανονιστικής διάταξης που δεν αφορά μόνο τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, αλλά όλους τους κοινόχρηστους χώρους, με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Λάππα να κάνει λόγο για «Ασκληπιάδα που δεν πρόκειται να συνεχιστεί» και για «υποκρισία από την πλευρά των καταστηματαρχών καθώς με πρόσχημα την κρίση είναι βέβαιο πως θα επαναλάβουν ανάλογο αίτημα στο μέλλον».

Υπέρ της παράτασης τάχθηκε η παράταξη Ταμήλου, όπως και εκπρόσωποι φορέων που τοποθετήθηκαν (Επιμελητήριο, ΟΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος), ενώ η ελάσσονα αντιπολίτευση («Φυσάει Κόντρα» και «Λαϊκή Συσπείρωση») ψήφισε υπέρ της άμεσης εφαρμογής του μέτρου.

(trikalavoice.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις