ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανήλικοι έκλεβαν μηχανάκια

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, έπειτα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, εξιχνιάστηκαν δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών τροχοφόρων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών (2 ελλήνων και ενός αλβανού) ηλικίας 15, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, για κλοπές τροχοφόρων.

Συγκεκριμένα, οι τρεις ανήλικοι αφού παραβίαζαν τις κλειδαριές των δικύκλων, τα έθεταν σε λειτουργία με ένωση των καλωδίων  εκκίνησης και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Ακολούθως, τα χρησιμοποιούσαν για μικρό χρονικό διάστημα και τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ σε λίγες περιπτώσεις αφαιρούσαν από αυτά τα ανταλλακτικά – εξαρτήματά τους (ελαστικά, φανάρια κ.α.) πριν τα εγκαταλείψουν.

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, εντόπισαν τον 15χρονο Αλβανό, να επιβαίνει σε δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρεθεί το πρωί της 27-07 από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 15χρονος ενεργώντας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού με τους άλλους δύο ανήλικους κατά το χρονικό διάστημα από 11-06-2012 έως 27-07-2012, διέπραξαν συνολικά δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών εκ των οποίων οι  7 μοτοσικλετών και οι 6 μοτοποδηλάτων.

Σε βάρος των γονέων των τριών ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις