ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε η διαβούλευση για τις έδρες των Ταξί στη Λάρισα

Σύσκεψη των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Ρένα Καραλαριώτου και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας.

Η συνάντηση μεταξύ των φορέων της Περιφέρειας, των δημάρχων και των σωματείων των ταξί έγινε με αφορμή το νέο νόμο 4070/2012, ο οποίος έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «οι συζητήσεις ξεκίνησαν ύστερα από διευκρινιστικές εγκυκλίους προκειμένου να υλοποιηθεί ο νόμος και προς όφελος των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί αλλά και γενικότερα όλων των πολιτών.

Οι συζητήσεις όπως ανέφερε άρχισαν από τη Λάρισα και θα συνεχιστούν και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Στη συνέχεια επεσήμανε τα βασικά σημεία του νέου νόμου λέγοντας ότι όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και οι δήμοι θα πρέπει να είναι έδρες ταξί».

«Είναι μια νέα διαδικασία και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το πληθυσμιακό κριτήριο, πόσες χιλιάδες κατοίκους έχει ένα δημοτικό διαμέρισμα», υποστήριξε.

«Υπάρχει συνεχής επαφή με τους δημάρχους, τα σωματεία ταξί και τις Περιφέρειες για να καθοριστεί το καλύτερο».

Έπειτα, διευκρίνισε ότι «βασικό μέλημα είναι να δούμε ποιο είναι το πιο ωφέλιμο για τον κλάδο των ταξί όπου αυτήν την στιγμή διανύει και εκείνος μεγάλο πρόβλημα αναφέροντας την οικονομική κρίση και τη μείωση των μετακινήσεων.

Το συμφέρον του κλάδου είναι το κύριο σημείο ο οποίος δέχεται μια μεγάλη πίεση», τόνισε.

«Θα πρέπει να υπολογιστούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια και οι επιλογές που μας δίνονται», είπε κλείνοντας ο κ. Αγοραστός.

Ρεπορτάζ: Στεφανία Μακρή, Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις