ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»

Η θρυλική παράσταση του Ντάριο Φο παρουσιάζεται στη Λάρισα από τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Τη θεατρική παράσταση όπου πρωταγωνιστεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος, την κωμωδία του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» θα απολαύσουν οι Λαρισαίοι στο Κηποθέατρο μεθαύριο Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα κατά της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος), διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζει το.. γέλιο.

Τρομοκρατημένοι οι μπάτσοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα πάνε σύννεφο και από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο, τραγουδάνε το pantiera rossa, εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος.

Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική ασφάλεια γίνεται μπάχαλο. Το έργο είναι γραμμένο για την Ιταλία του ’70, αλλά μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες για την Ελλάδα… του σήμερα.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 18 ευρώ, μειωμένο-φοιτητικό 15 ευρώ, παιδικό (παιδιά κάτω των 12 ετών) 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ.Η παράσταση θα δοθεί στις 3 Αυγούστου και στο Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο στις 9:15 μ.μ.

Προπώληση: Στα ΚΕΠ του δημοτικού διαμερίσματος Ομολίου.

Λόγω του ότι ο ΟΓΑ δεν έχει εκδώσει εισιτήρια, όσοι από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού προσκομίσουν στο ταμείο το βιβλιάριο υγείας, αντίτιμο εισιτηρίου 12 ευρώ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις