ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από την κωπηλασία τα καλά νέα στους Ολυμπιακούς

Διαβάστε τι έκαναν χθες οι Έλληνες αθλητές και ποιοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη

Από την κωπηλασία έρχονται -ως τώρα- τα καλύτερα νέα από την ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το δίδυμο Τσιάβου/Γιαζιτζίδου προκρίθηκαν ως πρώτες στη σειρά τους στα ημιτελικά του διπλού σκιφ και διεκδικούν μια θέση στον τελικό και γιατί όχι, στο βάθρο.

Ειδικότερα, μετά από σπουδαία εμφάνιση οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου πέρασαν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ η πρώτη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ.

Στο ίδιο αγώνισμα, αλλά στους άνδρες, Κόνσολας και Μαγδανής δεν τα κατάφεραν, όμως θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά στα ρεπεσάζ που θα διεξαχθούν την Τρίτη.

Στην ιστιοπλοΐα και στην κατηγορία Finn, ο Γιάννης Μηττάκης είναι 13ος μετά από δύο ιστιοδρομίες, ενώ στα Star, από την 9η θέση της κατάταξης θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους οι Παπαθανασίου/Τσότρας.

Στο πίνγκ-πονγκ τόσο ο Καλλίνικος Κρεάνγκα όσο και ο Παναγιώτης Γκιώνης συνέχισαν με νίκες που τους έδωσαν την πρόκριση στον γ’ γύρο του τουρνουά.

Εκτός τελικού των 100μ. ύπτιο έμεινε ο Άρης Γρηγοριάδης, παρά την αξιόλογη προσπάθειά του.

Την ίδια τύχη είχε και η Βάσω Μιλλούση, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό τόσο στην δοκό ισορροπίας όσο και στο σύνθετο ατομικό.

Με ήττα (8-6) η οποία ελπίζει να μην της κοστίσει ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα πόλο, ενώ στο σλάλομ του κανόε καγιάκ ο Παναγιώτης Τσακμάκης έμεινε στην 15η θέση και εκτός τελικού.

Τέλος, η Αθηνά Δούκα κατετάγη 42η στον προκριματικό των 10μ. με αεροβόλο όπλο.

ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Με 20 Έλληνες αθλητές να δίνουν την μάχη τους, συνεχίζονται στην τρίτη ημέρα τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.

Η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει -προς το παρόν- να ανέβει στο βάθρο όμως αυτό δεν μετριάζει την προσπάθεια των εκπροσώπων μας στην αγγλική πρωτεύουσα. Τι έχει λοιπόν το μενού τη Δευτέρα;

Πρώτοι θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στην σκοποβολή, στα προκριματικά του Skeet των ανδρών οι Νίκος Μαυρομάτης και Μάκης Μίττας. Ο πρώτος συμμετέχει στο πρώτο γκρουπ (11:00-15:00) και ο δεύτερος στο τέταρτο (12:00-16:00).

Εκκίνηση και για την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στο τζούντο στην κατηγορία των 57 κιλών. Η 29χρονη Ελληνίδα τζουντόκα θα αντιμετωπίσει στις 11:44 για την φάση των «32» την Κόμπας Λουπέτεϊ από την Κούβα. Το αποτέλεσμα του αγώνα της θα καθορίσει αν θα συνεχίσει.

 

Συνέχεια και στις πισίνες. Στέφανος Δημητριάδης και Γιάννη Δρυμωνάκος αγωνίζονται στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα και θα επιδιώξουν να πάρουν μία θέση στους ημιτελικούς του αγωνίσματος (12:21). Ο πρώτος θα κολυμπήσει στη όγδοη διαδρομή της τέταρτης σειράς, ενώ ο δεύτερος στην πρώτη της τρίτης σειράς.

Προκριματικά και για τους Έλληνες κωπηλάτες στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου αγωνίζονται στην τρίτη προκριματική σειρά μαζί με την Ολλανδία, την Ιταλία και τις Η.Π.Α. και θα βρίσκονται στην τέταρτη διαδρομή. Οι εκπρόσωποι μας θέλουν να τερματίσουν σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις για να πάρουν απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ.

Η Εθνική ομάδα του μπιτς βόλεϊ αποτελούμενη από τις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη δεν ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο ολυμπιακό τουρνουά καθώς ηττήθηκε το Σάββατο από τις Ελβετές Κουν-Ζούμκερ. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες καίγονται για τη νίκη κόντρα στον επόμενο αντίπαλό τους, τις Βάσινα/Βοζακόβα από τη Ρωσία, για να έχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 18:30.

Στο ατομικό του πινγκ πονγκ θα συνεχίσει την προσπάθεια του ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ο 40χρονος πρωταθλητής θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Δανού Μίχαελ Μέιζ (Νο 13 του ταμπλό) προκειμένου να περάσει στη φάση των «16». Το ίδιο και ο Παναγιώτης Γκιώνης ο οποίος δύο ώρες αργότερα από τον συναθλητή του (στις 15:00) θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Σέια Κισικάουα (Νο 12 του ταμπλό).

Πέντε συμμετοχές στην Ελλάδα για την ιστιοπλοΐα. Τις ιστιοδρομίες τους θα συνεχίσουν ο Μιττάκης στην κατηγορία Finn (16:00, 17:15), ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα βρισκόμενος στην 13η θέση, όπως επίσης και οι Αιμίλιος Παπαθανασίου/Αντώνης Τσότρας στην κατηγορία Star που έπειτα από δύο ιστιοδρομίες την Κυριακή βρίσκονται στην 9η θέση.

Έναρξη για ακόμα τέσσερις ιστιοπλόους και συγκεκριμένα τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατεινιώτη στην κατηγορία 49er (14:00 & 14:45), Βαγγέλη Χειμώνα στην κατηγορία Laser (14:00 & 15:15) και Άννα Αγραφιώτη στην κατηγορία Laser Radial (14:05 & 15:20).

(sportfm.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις