ΛΑΡΙΣΑ

Σε πρόγραμμα για «πράσινους οικισμούς» χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα

Με αφορμή την πρόσκληση  του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας -ΚΑΠΕ, για υποβολή έργων στο πρόγραμμα Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαρσάλων διοργάνωσε εκδήλωση – ενημέρωση στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Ενιπέα, για να ενημερωθούν οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Μ. Ευϋδρίου, Ελληνικού , Λόφου και Πυργακίων για τη συμμετοχή τους.

Η ενημέρωση  πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσκληση  του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας -ΚΑΠΕ, για υποβολή έργων στο πρόγραμμα, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν .

Το Πρόγραµµα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» –  Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», επιδιώκει :

-την ισόρροπη, αειφόρο,  περιφερειακή ανάπτυξη,

-τη δημιουργία πρωτοπόρων οικονομιών,

-την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών απομονωμένων «κοινοτήτων»,

-τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

-την ενίσχυση των διαφόρων μορφών τουρισµού,

-την εξοικείωση των πολιτών και εργαζομένων µε πρακτικές Πράσινης Ανάπτυξης,

-τη συγκράτηση και την αύξηση του παραγωγικού πληθυσμού.

Απώτερος στόχος είναι η υλοποίηση ενός νέου Πρότυπου Πράσινης Ανάπτυξης, που δηµιουργεί δυνατότητες µεγάλης προστιθέµενης αξίας και προοπτικές στην τοπική οικονοµία (γεωργία,  κτηνοτροφία,    τουρισµό κλπ.).

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας αναφέρθηκε ότι στόχος του Δήμου Φαρσάλων είναι η συμμετοχή και η διεκδίκηση χρηματοδότησης, για την υλοποίηση έργων για τη μείωση της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση του μικροκλίματος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Tην ενημέρωση για τη συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα, πραγματοποίησαν ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τάσος Λιαπής και η Ειδική Συνεργάτιδα  του Δημάρχου κ. Ηλέκτρα Θελούρα.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γιαχνής, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, Εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και δημότες.

Όλοι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα και για τον τρόπο μέσω του οποίου μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις