ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίος μαθητής στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα

Πέντε μαθητές από Αθήνα, Λεχαινά Ηλείας, Δράμα, Λάρισα και Γλυκά Νερά Αττικής θα συμμετάσχουν φέτος στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας που θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.Οι πέντε μαθητές της φετινής αποστολής είναι οι Κρινιώ Μαρούδα από τα Λεχαινά Ηλίας, Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα, Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα, Θέμης Πράπας από τη Λάρισα και Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής. Μάλιστα, ο Μάνος Βουρλιώτης, συμμετείχε πρόσφατα και στην Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πρόκειται για πέντε μαθητές Λυκείου, που επελέγησαν μετά από απαιτητικές πανελλαδικές εξετάσεις της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, όπου βρίσκεται και το σχολείο Αστρονομίας, στο οποίο καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τους διακριθέντες μαθητές για την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (7-12 Αυγούστου) οι μαθητές θα διαγωνίζονται σε τρεις κατηγορίες των θεωρητικών εξετάσεων, της ανάλυσης αστρονομικών φαινομένων και των παρατηρήσεων του ουρανού.
Στην Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν συνολικά 150 μαθητές από 30 χώρες του κόσμου.

Η επόμενη Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής (2013) θα φιλοξενηθεί στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου, στις 27 Ιουλίου – 5 Αυγούστου.

http://www.zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις