ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νέος εξοπλισμός για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς Δόθηκε σήμερα η έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο : «Προμήθεια Εξοπλισμού Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ως Αιρετή Περιφέρεια πιστεύουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχουμε σαν στόχο να ενισχύσουμε τις υποδομές του και να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό του. Επιθυμούμε τις καλύτερες συνθήκες (εργαστηριακές-κτηριακές-εργασιακές-επιστημονικές) τόσο για τους φοιτητές όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος.

Σε μια τραγική στιγμή για τη χώρα εμείς συνεχίζουμε το έργο μας σταθερά προσηλωμένοι στην κατεύθυνση του να γίνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καλύτερο και να καθιερωθεί, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και εκτός των συνόρων».

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η σύμβαση προχωρά για το μέρος του έργου για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού επιτυχώς.

Αναφέρεται ότι παρότι διενεργήθηκε Διαγωνισμός για το σύνολο των ειδών προμήθειας εξοπλισμού που περιλαμβάνει το έργο, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για μέρος αυτών. Το ποσό των προς υπογραφή Συμβάσεων είναι 1.279.951,69 ευρώ και μετά την παραπάνω έγκριση, ξεκινάνε από το Πανεπιστήμιο οι διαδικασίες για την υπογραφή των σχετικών  Συμβάσεων και την υλοποίηση του έργου.

Τα υπόλοιπα είδη που δεν θα συμβασιοποιηθούν στη φάση αυτή, επαναδημοπρατούνται άμεσα, προκειμένου έγκαιρα να ολοκληρωθεί και γι΄αυτά η διαδικασία ώστε να προσκομιστούν – παραληφθούν από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις