ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στο δημόσιο

Μέτρα διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χρεών προς το Δημόσιο στο άμεσο μέλλον, καθώς και διαχωρισμό του αδικήματος της φοροδιαφυγής από εκείνο της μη αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ.Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κουίκ σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την κατάσταση του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο – «συμπολίτες μας που μέχρι πέρσι ήταν έντιμοι φορολογούμενοι και τους μετατρέψατε σε “απατεώνες”».

«Εμείς είχαμε προτείνει προεκλογικά το Εθνικό Ταμείο Οφειλετών του Δημοσίου. Αλλά βεβαίως η πρόταση αυτή δεν θέλει τοκογλύφους και Μπαρόζο, που ήρθε να μας πει «κάντε αυτά που συμφωνήσαμε». Σας ρωτώ λοιπόν, αν μέσα σ’ όλο αυτό τον ορυμαγδό, προτίθεστε να προβείτε σε άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τουλάχιστον 60 δόσεις που ζητούν οι άνθρωποι της αγοράς, ή αν θα συνεχίσετε να κάνετε αυτό που σας υπαγορεύει η τρόικα και ο κάθε οικονομικός δολοφόνος. Η λογική της αγοράς λέει «μάζευε κι ας είν’ και ρώγες». Εσείς το μόνο που μαζεύετε είναι πτώματα που πέφτουν απ’ τα μπαλκόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών επισκόπησε τις μέχρι στιγμής διευκολύνσεις που παρέχονται για την εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο, αναγνώρισε ωστόσο τη διόγκωση του προβλήματος.

«Έχω δει το πρόβλημα. Για τα ληξιπρόθεσμα έχετε δίκιο – και πρέπει να διαχωρίσουμε το αδίκημα της φοροδιαφυγής γι’ αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν για ένα μεγάλο ποσό, από το ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο. Έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης να αλλάξουμε το καθεστώς.

Τα θέματα που έχετε θέσει, τα έχουμε εξετάσει και πολύ σύντομα θα έχουμε τις ανακοινώσεις. Περιμένετε», κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης.

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις