ΛΑΡΙΣΑ

Σε ελεύθερη πτώση η επιπλοποιία στη Λάρισα

Σε εξαιρετικά εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων η συνάντηση των εκπροσώπων του θεματικού δικτύου Wood footprind, που αφορά τη συνεργασία των ενδιαφερομένων στον τομέα του ξύλου, στο πλαίσιο του προγράμματος Urbact.

Εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων, του Επιμελητηρίου, καθώς επίσης και επιχειρηματίες της Λάρισας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ξύλου και του επίπλου, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους του κλάδου από την πορτογαλική πόλη Pacos de Ferreira που επισκέπτονται τη Λάρισα.
Τους εκπροσώπους του δικτύου καλωσόρισε για λογαριασμό του Δήμου Λαρισαίων (και του απουσιάζοντος Δημάρχου) ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Σπ. Μπαρμπούτης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του προγράμματος, τονίζοντας ότι ο κλάδος του ξύλου και του επίπλου είναι από τους πλέον δυναμικούς στην περιοχή της Λάρισας, όπου δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις.

Από πλευράς των επαγγελματιών κοινή υπήρξε η διαπίστωση για τη βαθιά κρίση που μαστίζει την επιπλοποιία τόσο στη χώρα μας όσο και στην Πορτογαλία.

Η δε πτώση στην αγοραστική κίνηση και στις δύο μεσογειακές χώρες αγγίζει το 80%.

Για το λόγο αυτό οι Λαρισαίοι επιπλοποιοί απηύθυναν έκκληση στους καταναλωτές να προτιμούν τα καταστήματα της γειτονιάς τους και όχι τα πολυκαταστήματα «για να μείνουν κάποια χρήματα στον τόπο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις