ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, απαιτούνται πράξεις, το μήνυμα Μπαρόζο

«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές. Μετά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχω την πεποίθηση ότι θα προκύψουν αποτελέσματα» είπε ο Μπαρόζο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, που έγινε σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «πρέπει να υπάρξει χειροπιαστή προοπτική εξόδου από την κρίση», με τον κ. Μπαρόζο να επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει λιγότερο επώδυνη εναλλακτική λύση, ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες ομάδες. «Ξαναχτίστε τη χώρα με τη δική μας υποστήριξη» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Μπαρόζο έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που με τα σχόλιά τους προκαλούν πρόβλημα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «κάποιες στιγμές κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι».

«Θα αναθέσουμε την ευθύνη στην ΕΚΤ, για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών. Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε για το μέλλον του νομίσματός μας. Κάποιες στιγμές κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι» είπε συγκεκριμένα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και εφαρμογή των μέτρων για δημοσιονομική εξυγίανση. Παράλληλα, τόνισε «την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους την ώρα που η χώρα κάνει την προσπάθειά της»

«Είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και την υλοποίηση των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει η αναγκαία ανάκαμψη» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρόζο ότι θα προχωρήσει σε διευρυμένες αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις, σε αλλαγές στο επενδυτικό περιβάλλον και ότι θα χτυπήσει τη γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή. Επίσης, ότι θα υπάρξουν ριζικές μειώσεις στις δαπάνες και στις σπατάλες.

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό και εξέφρασε τη χαρά του που τις δεσμεύσεις αυτές απέναντι στους εταίρους μοιράζονται και οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης.

«Ο κ. Σαμαράς με διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και ξέρω ότι την ίδια αποφασιστικότητα συμμερίζονται και οι δύο άλλοι εταίροι της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που προέρχονται από το Β’ Μνημόνιο, αλλά χρειάζονται αποτελέσματα, αποτελέσματα, αποτελέσματα. Δεν αρκούν πλέον τα λόγια. Μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Σαμαρά πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα» πρόσθεσε ο κ. Μπαρόζο.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες, λέγοντας: «Ξέρω ότι πολλοί αισθάνονται ότι έχει χαθεί η ελπίδα, πολλοί είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν πολύ δύσκολες θυσίες και πάρα πολλοί διερωτώνται γιατί να πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερα».

«Καταλαβαίνω αυτές τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, και συμφωνώ ότι κάποιες από τις προσπάθειες φαίνονται άδικες, αλλά καλώ τους πολίτες να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι άλλες εναλλακτικές δυνατότητες θα είναι πιο δύσκολες για την Ελλάδα και θα επηρεάσουν ακόμη περισσότερο τις πιο ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε.

«Με τη δική μας υποστήριξη πρέπει να ξαναχτίσετε τη χώρα σας, τις δομές και την οικονομία σας και να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και η καλύτερη ελπίδα για επάνοδος στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας βρίσκεται μέσα στην Ευρωζώνη. Η παραμονή στο ευρώ είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αποφευχθούν χειρότερα δεινά για τον ελληνικό λαό κυρίως για ευπαθείς ομάδες» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε τη στήριξη της Κομισιόν, λέγοντας πως «θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας» και, στέλνοντας μήνυμα σε όσους μιλούν για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, είπε:

«Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ευρωζώνης και θέλουμε αυτό να διατηρηθεί. Όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης έχουν δηλώσεις με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί».

Στις 8:30 ο Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο εργασίας στον κ. Μπαρόζο με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης, όπως ο Γ.Στουρνάρας, Χρ.Σταϊκούρας, Κ.Χατζηδάκης, Σ.Κεδίκογλου και οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά κ.κ. Λαζαρίδης και Μουρμούρας.

Από την πλευρά του κ. Μπαρόζο θα συμμετάσχει ο Χορστ Ράιχενμπαχ -ο οποίος ήρθε στην Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτόν- ο Ματίας Μορς και ο κ. Καμπράλ, που είναι σύμβουλος του κ. Μπαρόζο.

http://news.in.gr/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις