ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική παράσταση στην Ελασσόνα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Ελασσόνας, σχεδιάζουν δράσεις που στόχο έχουν την διάσωση και τη διάδοση της ιστορίας του τόπου μας.

Ο εορτασμός των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση του Δήμου Ελασσόνας περιλαμβάνει δράσεις όπως: θεατρικές παραστάσεις, ημερίδες, εκθέσεις, συναυλίες, δρώμενα, αρχειακές πρωτοβουλίες, εκδόσεις, διαγωνισμούς κ.α.

Οι πρώτες εκδηλώσεις αφιερωμένες σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός, είναι οι θεατρικές παραστάσεις στις δημοτικές κοινότητες Κρανέας, Λιβαδίου και Τσαριτσάνης.

Συγκεκριμένα στις 27 , 28 και 29 Ιουλίου 2012 , το «ξυπόλυτο τάγμα» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΟΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ» .

Πρόκειται για μια σύμπραξη της τέχνης του θεάτρου σκιών (με μπερντέ και φιγούρες), της υποκριτικής (με τον Καραγκιόζη και την παρέα της έμψυχους επί σκηνής) και της μουσικής (με κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι κλασικά τραγούδια). Είναι μια παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή, επί σκηνής μουσική, γίνεται ένα με το κοινό.

Μια καραγκιοζέικη τραγική κωμωδία, μια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισμένου», που σκηνοθετεί ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ.

Μια παράσταση ψυχής και καρδιάς το περίσσευµα των οποίων έδωσαν µπερδεύοντας… µουσική, υποκριτική και… Καραγκιόζη, που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, εµπνευσµένη από το σήµερα, πατώντας, όμως, στο χθες της Ελληνικής παράδοσης και στην αλήθεια του Ελληνικού, Αριστοφανικού θεάτρου. Μια παράσταση µε… ψυχή βαθιά, µε όργανα, κλαρίνα και βιολιά. Και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα «πλούτη» µας σε μια φτωχή Ελλάδα.

•             οι Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουµπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, Τάκης Βαµβακίδης,

•             οι Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως ∆ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Τάσος Γεωργίου, Χάρης Μπιλλίνης

•             και οι Μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ∆ουµουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ∆ηµήτρης Κατσούλης και σε έκτακτες εµφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης

Το «Ξυπόλητο τάγµα» και η παράσταση «ΟΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ» ξανακάνουν τον Καραγκιόζη δημοφιλές θέαμα, όχι για τα παιδιά στα οποία δε σταμάτησε ποτέ να είναι, αλλά για όλο το λαό.

Ας τους απολαύσουμε στις 27 Ιουλίου στην Δημοτική Κοινότητα Κρανέας, στις 28 Ιουλίου στην Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου και στις 29 Ιουλίου στην Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις