ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώνονται τα έργα βελτίωσης του δρόμου Βόλος – Δένδρα – Σκοπιά

Παραδίδεται στην κυκλοφορία μέσα στo πρόσεχες διάστημα ο δρόμος από τη διασταύρωση Ε.Ο. Βόλου προς Δένδρα – Σκοπιά του Δήμου Φαρσάλων, καθώς βαίνουν προς το τέλος τους οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα αυτοψία στα έργα συντήρησης – βελτίωσης του δρόμου και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες πραγματοποιούνται σε μήκος 25 περίπου χιλιομέτρων και αφορούν κατά κύριο λόγο στη διαπλάτυνση επικίνδυνων στροφών στα τμήματα διασταύρωση Ε.Ο. Βόλου – Δένδρα και Ναρθάκι – διασταύρωση  Καλλιθέας. Στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου έγιναν εργασίες καθαρισμού των παρακείμενων τάφρων, κατασκευή διαβάσεων στους παράπλευρους δρόμους και ασφαλτόστρωση των τμημάτων όπου έγινε  διαπλάτυνση των στροφών. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την πρόσθετη σήμανση και τη διαγράμμιση του δρόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η βελτίωση και η αναβάθμιση της ασφάλειας των οδικών προσβάσεων του τόπου μας είναι ζήτημα ιδιαίτερης αξίας για την Αιρετή Περιφέρεια, αν λάβει κανείς υπόψη του την οικονομική ύφεση και τις συνεχείς περικοπές χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Σε δηλώσεις σχετικά με το έργο η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε συγκεκριμένα: «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ορατότητα, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των μετακινήσεων, σε ένα δύσκολο δρόμο. Παρόλο που το  πρόγραμμα ΚΑΠ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει υποστεί μεγάλες περικοπές, φροντίζουμε να αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται τα προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν και να εξυπηρετούμε με έργα ουσίας – και όχι βιτρίνας -τις ανάγκες της περιοχής μας».

Το έργο, που χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι προϋπολογισμού  388.000 ευρώ.

Παρόντες κατά την επίσκεψη στα έργα ήταν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο δ/ντης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρ. Λυτροκάπης ο προϊστάμενος κ. Αθ. Παπαδόπουλος,  ο επιβλέπων μηχανικός κ. Χαραλ. Μαυρακάνας και ο εργολάβος.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις