ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η επίδοξη Ολυμπιονίκης που ξεδιψάει με γάλα φοράδας

Η 19χρονη Αϊσουλού Τινιμπέκοβα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ελπίδα του Κιργιστάν για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Στο Κιργιστάν δεν υπάρχουν κέντρα υψηλής απόδοσης αθλητισμού και έτσι οι συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών της χώρας μπορούν να χαρακτηριστούν “πρωτόγονες” από έναν αθλητή της Δύσης.

Βέβαια αυτοί οι μύθοι καταρρίπτονται όταν οι εκπρόσωποι των δύο κόσμων συναντηθούν στον αγωνιστικό χώρο και στην προκειμένη περίπτωση στο ματ της πάλης.

Η Αϊσουλού Τινιμπέκοβα θέλει να φέρει στο Κιργιστάν το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας, να φτιάξει τη ζωή της με τουλάχιστον 100.000 δολάρια με τα οποία θα “εξαργυρώσει” ένα μετάλλιο (σ.σ. το χάλκινο δίνει τόσα, 200.000 το χρυσό και 150.000 το αργυρό) και βέβαια να απαλλαγεί από τις κατηγορίες που μπορούν να τη στείλουν στη φυλακή.

Η 19χρονη πρωταθλήτρια της πάλης έμπλεξε σε καβγά έξω από ένα μαγαζί που πουλάει παγωτά και είναι κατηγορούμενη. Ο δικαστής δέχθηκε να δώσει αναβολή, αφού προηγείται η εθνική υπερηφάνεια της χώρας. Σε περίπτωση που η Αϊσουλού βρεθεί ένοχη, τότε κινδυνεύει με φυλάκιση δύο ετών.

Προκαλεί βέβαια απορία ποιος θα μπορούσε να τα βάλει με μια αθλήτρια της πάλης, η οποία προπονείται καθημερινά με αντιπάλους παλαιστές με σωματικό βάρος δέκα κιλών μεγαλύτερο από το δικό της (σ.σ. αγωνίζεται στα 63 κιλά).

Ανάμεσα στα θύματα της συμπεριλαμβάνονται και οι δύο Ολυμπιονίκες της χώρας στην ελληνορωμαϊκή το 2008: Ο Κανατμπέκ Μπεγκάλιεβ (αργυρό στα 66 κιλά) και ο Ρουσλάν Τιουμενμπάεφ (χάλκινο στα 60 κιλά).

Βλέπετε στη χώρα της κεντρικής Ασίας δεν αφθονούν οι καλοί αντίπαλοι για μια γυναίκα που άφησε το πανεπιστήμιο για να δοξάσει τη χώρα της.

Κάθε πρωί τρέχει δέκα χιλιόμετρα στην πεδιάδα με τους Ροδώνες έξω από την πρωτεύουσα Μπίσκεκ. Περιοχή που βρίσκεται 1.500μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Το πρωινό της περιλαμβάνει γάλα φοράδας για να παίρνει δύναμη και άλλα αντίστοιχα προϊόντα. Μετά το μεσημεριανό της ύπνο κάνει βάρη και δέρνει τους πρωταθλητές των 74 κιλών.

Πριν κοιμηθεί μελετάει το κοράνι και ονειρεύεται να αγγίξει το μύθο της Κουρμαντζάν Ντάτκα, η οποία υπήρξε πολέμαρχος και αρχηγός φυλής τον 19ο αιώνα και η μορφή της βρίσκεται σε νόμισμα. Ίσως ακολουθήσει και η Τινιμπέκοβα, αν βέβαια κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και δεν καταλήξει στη φυλακή.

(sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις