ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ πτώχευσε!

Τέσσερις κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες ερευνούν τα αίτια

Τέσσερις κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες θα ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, οι Εrnst&Young, Grant Thorton, PWC Office Location in Greece, KPMG και Delloitte. Στελέχη τους θα εγκατασταθούν στην Ιπποκράτους προσπαθώντας να διερευνήσουν πώς και γιατί η νέα ηγεσία του κόμματος βρίσκει «καμένη γη» στα ταμεία.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια και άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ από προμήθειες υλικών. Τα ποσά αυτά κρίνονται αστρονομικά από τη νέα ηγεσία του κόμματος και οι διεθνείς οίκοι θα αναλάβουν να συντάξουν και προτάσεις για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει στο μέλλον τις σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν σε υπερχρέωση και αδιέξοδο το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα οι τέσσερις εταιρείες θα ζητήσουν ένα συμβολικό τίμημα περίπου 10.000 ευρώ για το έργο τους. Η σύμβαση θα υπογραφεί εντός των ημερών και οι διεθνείς λογιστές θα ξεκινήσουν δουλειά από τις αρχές Αυγούστου.

Πηγές αναφέρουν ότι ο οικονομικός έλεγχος που διενεργείται στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από το 2007 θα φέρει και πολιτικές προστριβές αφού οι ευθύνες θα αποδοθούν στην προηγούμενη ηγεσία και συγκεκριμένα στη διαχείριση από τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση.

Πράγματι, την επίμαχη αυτή περίοδο αποφασίστηκε η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ από το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη στο πολυτελές γυάλινο κτίριο της οδού Ιπποκράτους με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στα ύψη τα έξοδα για την καταβολή ενοικίων.

Ταυτόχρονα θα ελεγχθεί η διαχείριση των τεραστίων κονδυλίων για την μετακίνηση ψηφοφόρων, για την επίπλωση του νέου κτιρίου, για τους μισθούς των έκτακτων συμβούλων και άλλα προφανή και αφανή έξοδα που επιβάρυναν υπερβολικά τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις