ΛΑΡΙΣΑ

«Όμηροι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων του Δ. Λαρισαίων»

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με αφορμή το θέμα της μη ανανέωσης συμβάσεων καθαριστών σε σχολεία αλλά και των πληρωμών τους.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Μια από τις άμεσες συνέπειες της πολιτικής του Μνημονίου που εφαρμόζει πιστά και η εσωτερική τρόικα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι η παντελής έλλειψη μέριμνας για την πληρωμή των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων του δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, τις συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων από το σχολικό έτος 20012-13 και στο εξής θα τις συνάπτουν οι Δήμοι είτε με προκήρυξη διαγωνισμού, είτε αναθέτοντας την καθαριότητα σε κάποιον μεγαλοεργολάβο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Δήμοι να επικαλούνται έλλειψη αρμοδιοτήτων και ήδη οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα και ζητάμε την άμεση καταβολή από το αρμόδιο υπουργείο των αντίστοιχων πιστώσεων προς τους δήμους για να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων.

Επιπλέον δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση των εργαζομένων για συνεργασία για την άμεση υπεράσπιση των αιτημάτων τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις