ΤΑΞΙΔΙΑ

Κωνσταντινούπολη – Δαλματικές Ακτές δύο μοναδικά προγράμματα εκδρομών

Κωνσταντινούπολη 5 ημέρες κάθε Τετάρτη

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη αξίζει κάθε εποχή. Το ταξιδιωτικό γραφείο ΘΕΣΣΑΛΟΣ tours & travel έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα 5 ημερών που μας μεταφέρει όλη τη μαγεία της Πόλης.

Μνήμες  και συναισθήματα  θα ξυπνήσουν  μέσα σας. Μια επίσκεψη  στην  ΠΟΛΗ  δεν  μπορεί  να  αφήσει  κανέναν  αδιάφορο.  Άλλωστε  τα οικοδομήματα στέκουν  ακόμη για να θυμίζουν τις δόξες  του  παρελθόντος και τη μεγαλοπρέπεια του  Βυζαντίου.

Η  Κωνσταντινούπολη  είναι  η μόνη  στον  κόσμο που  βρίσκεται  σε δύο  Ηπείρους και απλώνεται με μεγαλοπρέπεια  στις  δύο  ακτές του  Βοσπόρου προς τη  θάλασσα του  Μαρμαρά και προς την  Ευρωπαϊκή  πλευρά  όπου  ο  Κεράτιος  κόλπος  χωρίζει την παλιά  πόλη  από τις περιοχές του Γαλατά  και  του  Πέρα.  Ο  Κεράτιος  κόλπος  είναι  μέσα  στις  8  ωραιότερες  περιοχές του  κόσμου.

Η  ΠΟΛΗ  γοητεύει, ξυπνάει  μνήμες, συγκινεί, αλλά  και  λίγο  πονάει.  Ένα  οδοιπορικό  στο  Βυζάντιο  δεν  είναι  μία  οποιαδήποτε  εκδρομή.  Είναι  ένα  χρέος  μιας πόλης που  επί  1500 χρόνια  υπήρξε  πρωτεύουσα  του  Βυζαντινού  μεγαλείου . . .  

Αναλυτικά το πρόγραμμα από Λάρισα είναι το παρακάτω:

1η  ΜΕΡΑ:  ΛΑΡΙΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση ώρα 20:30 για την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ μέσω ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ – (στάση) ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Διέλευση  από  τα  σύνορα των  ΚΗΠΩΝ και  είσοδος στην Τουρκία. Περνώντας από ΚΕΣΣΑΝΗ – ΡΑΙΔΕΣΤΟ (στάση) – ΣΥΛΗΒΡΙΑ φθάνουμε στην ΠΟΛΗ το πρωί.

2η  ΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ –  ΒΟΣΠΟΡΟ

Άφιξη στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ .  Θα  ξεκινήσουμε  την ξενάγηση μας πρώτα  από το ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ  με τους τάφους των Πατριαρχών και  το  Αγίασμα . Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας  στη Μονή Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος και  στην ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου στην οποία στεγάζεται το Ορθόδοξο Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ μας  κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στή συνέχεια  προαιρετική  εκδρομή στο μαγευτικό Βόσπορο με τα πλούσια προάστια, το Γιβραλτάρ της Ανατολικής Μεσογείου. Το σημείο στο οποίο  η Ευρώπη  και η Ασία χωρίζονται και ενώνονται τα τελευταία χρόνια με τις δύο θεαματικές γέφυρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,γεύμα και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.  Το απόγευμα  χρόνος ελεύθερος στην πλατεία Ταξίμ και την αγορά του Πέραν  την Ελληνική συνοικία που διατηρεί εν μέρει την παλιά  της ομορφιά. Διανυκτέρευση.

3η  ΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ

Πρωινό και  ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τον ιστορικό Ιππόδρομο με τον υπέροχο κίονα οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Μπλε τζαμί του σουλτάνου  Αχμέτ  με το οποίο  προσπάθησε να ξεπεράσει την  Αγια  Σοφία. Στη  συνέχεια θα  επισκεφθούμε την Αγια Σοφία, το κολοσσιαίων διαστάσεων οικοδόμημα, ένα από τα  αριστουργηματικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών  που στα εγκαίνια ο Ιουστινιανός ανήγγειλε «Νενίκησά σε Σολομών». Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού και   στο  Ανάκτορο  του  Ντολμά  Μπαχτσέ  ένα παλάτι φανταστικής χλιδής και μεγαλοπρέπειας, που ήταν ο τόπος της επίσημης κατοικίας των Σουλτάνων. Γεύμα έξ ιδίων .

Στη συνέχεια οι εκδρομείς ελεύθεροι για ψώνια στη σκεπαστή αγορά ΚΑΠΑΝΛΙ ΤΣΑΡΣΙ ένα  κτίσμα 50 χιλιάδων τ.μ. Αποτελείται από ένα λαβύρινθο θολωτών σοκακιών και έχει  11 πύλες, και 4.224 μαγαζιά παντός είδους (δέρμα, χρυσό, ασήμι, χαλκό, αλάβαστρο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ  χρόνος ελεύθερος στην πλατεία Ταξίμ και την αγορά του Πέραν ή προαιρετικά  γλέντι σε κοσμικό κέντρο με ανατολίτικους χορούς. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ

Πρωινό και προαιρετικά επίσκεψη στα νησιά Ανταλάρ (Πριγκιποννήσια) που αποτελούνται από 9 νησιά και οι μετακινήσεις γίνονται με ποδήλατα και με άμαξες. Πρώτα θα επισκεφθούμε το νησί της Χάλκης με τήν Θεολογική  Σχολή  και στην συνέχεια  το νησί της  Πριγκίπου το μεγαλύτερο σε έκταση. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα με αμαξάκια στο όμορφο νησί με τα όμορφα αρχοντικά πνιγμένα στο πράσινο.Γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε ταβέρνα στο ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ με μουσική  και χανουμάκι. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΛΑΡΙΣΑ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ελλάδα, στάση στη ΡΑΙΔΕΣΤΟ για γεύμα. Διέλευση συνόρων, σύντομη στάση στην  ΞΑΝΘΗ  για καφέ, και  άφιξη  στην Λάρισα τις βραδινές ώρες.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 200 €

Περισσότερες πληροφορίες ΘΕΣΣΑΛΟΣ tours & travel    Παπακυριαζή 33 Λάρισα τηλ 2410 257 100

ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ  ΑΚΤΩΝ

Μια νέα εκδρομή κατά μήκος των Δαλματικών Ακτών που επισκέπτεται ιστορικές πόλεις και  προορισμούς απέραντης φυσικής ομορφιάς. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

1η ημέρα : ΛΑΡΙΣΑ –  ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Συγκέντρωση  των εκδρομέων ώρα 03:00 στη κεντρική πλατεία (στάση αστικών) και  αναχώρηση   για  τον  προορισμό  μας που είναι το Ζάγκρεμπ.  Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη το βράδυ στην όμορφη πόλη.Μετάβαση στο  ξενοδοχείο, τακτοποίηση , δείπνο και  διαν/ση.

2η ημέρα : ΖΑΓΚΡΕΜΠ  (Λουμπλιάνα-Σπήλαιο Ποστόινα)

Μετά  το   πρωινό, ξεκινάμε  την  ξενάγηση μας  στην πανέμορφη  πόλη , όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του Αγίου Στεφάνου – σύμβολο της πόλης, ύστερα από την αναστήλωση του μετά τον σεισμό του 1880, το παλάτι του επισκόπου, δίπλα στο ναό, και την αγορά Dolac  (την κεντρική αγορά του Ζάγκρεμπ). Συνεχίζοντας, θα φτάσουμε στην Πέτρινη Πύλη, στην είσοδο της Άνω Πόλης, με την ζωγραφιά της Παναγίας, το προεδρικό παλάτι και το κοινοβούλιο. Κατόπιν αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα. Άφιξη και ξεκινάμε να ανακαλύπτουμε  μια πόλη πανέμορφη, με πολλά δημιουργήματα που φέρουν την υπογραφή του Jose Plecnik και τον ποταμό Λιουμπλιάνκα να την διασχίζει, περνώντας μέσα από το κέντρο της πόλης. Θα επισκεφτούμε επίσης , τα ερείπια του ρωμαϊκού οικισμού Έμονα, την παλιά πόλη, το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, την γέφυρα των Δράκων και τις Τρεις γέφυρες, την αγορά, την πλατεία Presernov, το παλάτι του επισκόπου με την βιβλιοθήκη και το κάστρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την περιοχή Ποστόινα και θα περιηγηθούμε στην φημισμένη σπηλιά της. Επιστροφή το απόγευμα  στο  ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση 

3η ημέρα:ΖΑΓΚΡΕΜΠ– ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE –ΖΑΝΤΑΡ(ΠΕΡΙΟΧΗ) 

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Πλίτβιτσε, όπου θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο, που είναι κάτω από την προστασία της UNESCO, με τις δεκαέξι λίμνες του, οι οποίες βρίσκονται όλες σε διαφορετικά επίπεδα μεταξύ τους. Η κάθε λίμνη συνδέεται με τις υπόλοιπες με τους καταρράκτες των νερών που πέφτουν η μια στην άλλη και δημιουργούν ένα φανταστικό θέαμα που δίκαια χαρακτηρίζεται ως φαινόμενο φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς. Κατόπιν συνεχίζουμε για  Ζαντάρ. Μετάβαση στο  ξενοδοχείο  μας στην περιοχή Μπίογκραντ.Τακτοποίηση και στην συνέχεια.Δείπνο,διανυκτέρευση.

4η ημέρα:ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Σπλιτ. Από τον λόφο Μοργιάν – σύμβολο της πόλης – θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης με το λιμάνι, την αμμώδη παραλία στο κέντρο της και τον παραλιακό πεζόδρομο. Στην συνέχεια  θα επισκεφτούμε το παλάτι του Διοκλητιανού, το οποίο ανήκει στον κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO – αξιόλογο δείγμα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην ανατολική πλευρά της Αδριατικής θάλασσας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησί Κιόβο και θα επισκεφτούμε την πόλη Τρογκίρ. Θα δούμε την παλιά πόλη της Τρογκίρ, η οποία επίσης ανήκει στον κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO, τον καθεδρικό ναό, το κάστρο του Αγίου Μάρκου, την Βόρεια και την Νότια Πύλη και θα επισκεφτούμε το Δομινικανό μοναστήρι – έξω από την πόλη – το οποίο χτίστηκε τον 15ο αιώνα. Συνεχίζουμε  για   Ντουμπρόβνικ  Άφιξη  και   τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο(περιοχή Νέουμ) Δείπνο  και διανυκτέρευση

5η ημέρα:ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. ξεκινάμε την ξενάγηση μας σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, μια πόλη που είναι  προστατευόμενη από την UNESCO. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα, το Σπόνζα του 16ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Βλάσιου, το  μοναστήρι των Φραγκισκανών και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .Δείπνο  και διανυκτέρευση

6η ημέρα:  ΚΟΤΟΡ-ΜΠΟΥΤΒΑ-ΤΙΡΑΝΑ

Πρωινό  και  αναχώρηση για το  Κότορ όπου ξεχωρίζουν  τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα. Συνεχίζουμε  για την Μπούτβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική. Εκεί θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα π.Χ. Συνεχίζουμε για Τίρανα . Άφιξη και  τακτοποίηση   στο  ξενοδοχείο. Δείπνο  και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ (ξενάγηση) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Μετά  το  πρωινό  μας , ξεκινάμε την  περιήγηση  μας  στην  πόλη των Τιράνων . Θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει το άγαλμα του εθνικού Ήρωα Σκεντέρμπεη (Ιωάννης Καστριώτης , Ελληνικής καταγωγής ) το κτίριο της Όπερας και το Μουσείο. Επίσης, θα δούμε το κτίριο των Υπουργείων, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού και το παλιό Τζαμί.  Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη μας .

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 380 €

Περισσότερες πληροφορίες ΘΕΣΣΑΛΟΣ tours & travel    Παπακυριαζή 33 Λάρισα τηλ 2410 257 100

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις