ΛΑΡΙΣΑ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα εγκαινιαστεί η Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό στην περιοχή

Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό που συνεδρίασε την Πέμπτη 19-7-2012 στο Πέτρινο Δημαρχείο του Αμπελώνα με δεδομένη την άρνηση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου να δώσει λύση στο πρόβλημα των υπερφουσκωμένων λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ για το 2011 και λόγω της έλευσης των νέων λογαριασμών, πιστή στις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων καλεί τους κατοίκους του δήμου Τυρνάβου να συνεχίσουν τον αγώνα τους αφήνοντας απλήρωτους και τους νέους λογαριασμούς.

Παράλληλα καλεί τη δημοτική αρχή να καταλάβει επιτέλους τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει με την αδιαλλαξία της και να αναλογιστεί επιτέλους τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή της η εμμονή τόσο για την κοινωνική συνοχή, όσο και για τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον.

Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό διευκρινίζει ότι όσοι συμπολίτες πληρώσουν τον τελευταίο μικρό λογαριασμό που δεν περιλαμβάνει το ειδικό τέλος 80% νομίζοντας ότι τον εξοφλούν, πλανώνται αφού το ποσό που καταβάλουν, αφαιρείται από τους παλιούς διογκωμένους εξαιτίας των παράλογων αυξήσεων λογαριασμούς του 2011 και με αυτό τον τρόπο παρά τη θέλησή τους αποδέχονται την εξωφρενική τιμολογιακή πολιτική που επέβαλε ερήμην μας η δημοτική αρχή.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να βρίσκεται καθημερινά στο πέτρινο δημαρχείο για να ενημερώνει τους κατοίκους για τις αποφάσεις της ενώ την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα βρίσκεται στη λαϊκή αγορά του Αμπελώνα για τον ίδιο σκοπό.

Επίσης η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό αποφάσισε τη διοργάνωση Μεγάλης Λαϊκής Συγκέντρωσης την ημέρα των εγκαινίων της Γιορτής Κρασιού. Στη συγκέντρωση αυτή καλεί βουλευτές, κόμματα, φορείς, συλλογικότητες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και όλους τους κατοίκους του δήμου ώστε να διατρανώσουμε για μια ακόμη φορά τα αιτήματά μας που συνοψίζονται στα εξής:

–  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ. μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ. μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ. μ., κοκ,

–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),

–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,

–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,

και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τα λιγνιτικά κοιτάσματα εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πώλησης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην Ποταμιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις