ΛΑΡΙΣΑ

«Είμαστε πάντα δίπλα σε αγρότες και κτηνοτρόφους»

Ομιλίες του δημάρχου Κιλελέρ στο Ν. Περιβόλι και το Μ. Μοναστήρι

«Είμαστε πάντοτε δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας και αγωνιζόμαστε, κόντρα στη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις κρατικών υπηρεσιών, για την άμβλυνση των προβλημάτων τους».

Με αυτή τη φράση ο Ρίζος Κομήτσας έδωσε, μιλώντας σε κατοίκους του Ν. Περιβολίου και του Μ. Μοναστηρίου, το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή Κιλελέρ με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών της περιοχής.

Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των καλοκαιρινών επισκέψεών του σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ, όπου εξηγεί στους δημότες την πολιτική της δημοτικής αρχής για διάφορα ζητήματα και συζητά, ανοιχτά, μαζί τους για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, ο δήμαρχος επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης το Ν. Περιβόλι και το βράδυ της Πέμπτης το Μ. Μοναστήρι, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Πασχούδη, αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της ΔΕΑΥΚ και δημοτικούς συμβούλους.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους ο κ. Κομήτσας υπενθύμισε τις δεκάδες παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες πραγματοποίησαν ο ίδιος και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στη Γ΄ΔΟΥ και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Μαΐου, να δοθεί, επιτέλους, η επιστροφή ΦΠΑ στους παραγωγούς, να πληρωθούν βαμβακοπαραγωγοί που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από μεταποιητική επιχείρηση για την περσινή σοδειά τους, να πάψουν να πληρώνουν «χαράτσι» για τις αγροτικές αποθήκες οι παραγωγοί κ.α.

Θύμισε, ακόμη, ότι μετέβη προσωπικά στη ΔΕΗ, μαζί με αγρότες του Δήμου, διεκδικώντας μετ’ επιτάσεως να δοθεί, άμεσα, λύση στο πρόβλημα της έλλειψης μετασχηματιστών, ώστε να μη μένουν χωρίς ρεύμα τα αντλιοστάσια των αγροτών και για να ηλεκτροδοτηθούν όσοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για το 2012.

«Για τους μετασχηματιστές φθάσαμε σε σημείο να στείλουμε επιστολή ακόμη και  στον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προτού ξεπεραστούν τα προβλήματα και ξεκινήσει, επιτέλους, η διαδικασία αντικατάστασής τους από τη ΔΕΗ στα αντλιοστάσια» είπε ο δήμαρχος.

«Όλες μας οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις έγιναν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με το διεκδικητικό πνεύμα που έχουμε αποδείξει ότι διέπει τη λειτουργία αυτής της δημοτικής αρχής απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε υπουργό και υπηρεσιακό παράγοντα και κόντρα στις άναρχες κραυγές και τους εκ του ασφαλούς λεονταρισμούς μεμονωμένων στελεχών της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κιλελέρ» υπογράμμισε με νόημα κατά την ομιλία του ο Ρίζος Κομήτσας απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην κριτική των αυτοαποκαλούμενων «αντιμνημονιακών» αιρετών του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε, εξάλλου, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στο ζήτημα του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας κινώντας γη και ουρανό προκειμένου να απεμπλακούν από την υποχρέωση καταβολής τελών προς τον Οργανισμό οι αγρότες του Πλατυκάμπου, της Γαλήνης, του Μελισσοχωρίου και του Κιλελέρ, «οι οποίοι επί χρόνια δεν είδαν ούτε ένα έργο να γίνεται στα χωριά τους από τον ΓΟΕΒ αλλά αντιθέτως είδαν τον Οργανισμό να τους στέλνει, μέσω της εφορίας, «μπιλετάκια» εκατοντάδων ευρώ για τα ανεξόφλητα τέλη».

Κλείνοντας, ο κ. Κομήτσας ξεκαθάρισε ότι παρά την οικονομική κρίση, που έχει άμεσες επιπτώσεις στα οικονομικά των Δήμων περιορίζοντας τις λειτουργικές τους δυνατότητες, ο Δήμος Κιλελέρ θα συνεχίσει να αποτελεί σταθερό  αρωγό και συμπαραστάτη όλων των δημοτών, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανακούφισή τους από τις επιπτώσεις της ύφεσης και της εκρηκτικής ανεργίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση υπενθύμισε ότι ο Δήμος Κιλελέρ εξασφάλισε 130 θέσεις απασχόλησης με πεντάμηνες συμβάσεις μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ενώ μέσω του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ δίνει τη δυνατότητα σε μακροχρόνια ανέργους να έχουν επιδοτούμενη κατάρτιση στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών.

Τέλος, επισήμανε τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ με το οποίο δίνεται η δυνατότητα κάλυψης του συνόλου του κόστους τροφείων, στους παιδικούς σταθμούς Νίκαιας και Πλατυκάμπου, για τα παιδιά των εργαζόμενων και των άνεργων μητέρων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις