ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα ονόματα για την ΕΡΤ

Ονόματα επί ονομάτων ακούγονται σχεδόν σε καθημερινή βάση για τις υψηλόβαθμες θέσεις της κρατικής τηλεόρασης.

Ο μόνος που έχει «κλειδώσει» φέρεται να είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος. Αρχικά ήταν να αναλάβει την θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά τελικά αυτό άλλαξε μετά από παρέμβαση κυρίως της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν να έχουν ρόλο στο νέο διοικητικό σχήμα της ΕΡΤ.

Έτσι στο τραπέζι έπεσε το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη, ωστόσο το όνομα αυτό δεν είδε με θετικό μάτι το μέγαρο Μαξίμου και εξέφρασε επιφυλάξεις.

Έτσι συνεργάτες του Πρωθυπουργού απάντησαν προτείνοντας τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΑΝΤ1 Στρατή Λιαρέλη ο οποίος δείχνει να το σκέφτεται καθώς φαίνεται πως θα είναι «δύσκολος ο χειμώνας» για το κανάλι του Αμαρουσίου.

Ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμής δεν έχει απαντήσει ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Ο Στρατής Λιαρέλης φέρεται να έχει πολύ καλές σχεσεις με τον Πρωθυπουργό αλλά και με τα άλλα δύο κόμματα που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Μετά την άρνηση του Αντώνη Σκυλάκου να αναλάβει την θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Κώστα Σπουρόπουλος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την κρατική τηλεόραση καθώς διετέλεσε την περίοδο προεδρίας Χρήστου Παναγόπουλου διευθυντής τηλεόρασης.

Με την ανακοίνωση της νέας διοικητικής δομής της ΕΡΤ καθώς θα πρέπει να στελεχωθεί και το νέο ΔΣ θα αρχίσουν και οι συζητήσεις για την νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η Έλλη Στάη πιθανότατα δεν θα είναι η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων αν κρίνει κανείς από τις άσχημες σχέσεις που έχει με την ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος δεν έδωσε συνέντευξη στην Έλλη Σταη και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Επίσης η ΝΔ στο ντιμπέιτ με τον ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο δεν έγινε ποτέ – δεν επιθυμούσε να μετέχει σε αυτό από την πλευρά των δημοσιογράφων η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ.

Παράλληλα αναμένεται να πέσει «μαχαίρι» στις ενημερωτικές εκπομπές όπως και αλλαγή στα πρόσωπα που τις παρουσιάζουν. Ανανέωση θα υπάρξει και στα πιο χαμηλά στρώματα και κυρίως σε εκείνα τον αρχισυντακτών των δελτίων.

Οι αλλαγές στην ΕΤ3 

Ανακατατάξει σχεδιάζονται και στην ΕΤ3 καθώς φαίνεται να αποχωρεί ο Κώστας Μπλιάτκας ενώ τα ονόματα που ακούγονται είναι του Χρ. Νικολαίδη της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου και του Αντώνη Οραήλογλου. Ωστόσο η αλλαγές στο κρατικό κανάλι της Θεσσαλονικής αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις ανακατατάξεις στην Αγία Παρασκευή.

Ο Χρήστος Νικολαΐδης έχει διατελέσει για χρόνια διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΤ3. Η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου έχει περάσει και αυτή από διευθυντική θέση στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1, ενώ διατηρούσε για τρία χρόνια εκπομπή στην ΕΤ3. Ο Αντώνης Οραήλογλου, έχει επιτελέσει για χρόνια διευθυντής τηλεόρασης στη TV100.

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις