ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ρεμπέτισσα Μαριώ στη Βελίκα

Απόψε στη μουσική σκηνή «Άνοδος»

 

Η γνωστή ρεμπέτισσα Μαριώ θα εμφανιστεί το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 23:30 στη Μουσική σκηνή «Άνοδος» στη Βελίκα.

 

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η Μαριώ θα ερμηνεύσει όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας, ξεκινώντας από τους μεγάλους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους έντεχνους δημιουργούς μας.

 

Έτσι, έχοντας ως οδηγό το καλό ελληνικό τραγούδι η Μαριώ παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά μουσικά κομμάτια και ταξιδεύει το κοινό σε όλη την Ελλάδα, σε ένα γλέντι από καρδιάς.

 

Η Μαριώ ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων και από τότε τραγουδάει σε χώρους της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

 

Κυκλοφόρησαν δίσκοι της με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα.

 

Ερμηνεύει εξαιρετικά εκτός από τα ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης (Ο μάγκας ξεχωρίζει, Ο πράσινος ο μύλος, Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια), τα ρεμπέτικα με θέμα τον έρωτα, τη γυναίκα, τη θλίψη και τους μποέμηδες.

 

Ακόμη είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια στα λαϊκά της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60 που διαδέχτηκαν τα ρεμπέτικα με πολλές αναφορές στην οικογένεια, στη μετανάστευση και στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή, μέχρι και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις