ΛΑΡΙΣΑ

«Απροκάλυπτη ληστεία χρημάτων των εργαζομένων»

Έντονη αντίδραση του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας για τη νέα περικοπή στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

 

Στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται ατ εξής:

 

«Εφιαλτική είναι η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις  και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της νέας Κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν  νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται  η εξαγγελία της Κυβέρνησης, διά στόματος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πρόκειται για απροκάλυπτη ληστεία χρημάτων που ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους αφού μόνον αυτοί και όχι το κράτος ανελλιπώς εισφέρουν στο ταμείο που δίνει το εφάπαξ. Το κράτος, αυτό που μόνο έκανε και κάνει, είναι με τις διορισμένες διοικήσεις του ταμείου, να διαχειρίζεται και να κατακρεουργεί τα αποθεματικά του ταμείου, για να υπηρετεί τις εκάστοτε κυβερνητικές σκοπιμότητες και πολιτικές”.

 

Οι συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ), η επιμονή των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να οδηγούν σε «κούρεμα» τα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά να μην φροντίζουν για το «κούρεμα» των δανείων, αλλά και γενικότερα η εμμονή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Nα απαιτήσει και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως άλλωστε έπραξε για τις Τράπεζες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις