ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μαγικά ταξίδια των παιδιών με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα

Τρία διαφορετικά ταξίδια απόλαυσαν τα παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» την εβδομάδα που πέρασε. Το κέφι, η χαρά και ο ενθουσιασμός τους είναι έκδηλα και ισχυρίζονται πως το καλοκαίρι αυτό στη Λάρισα είναι φανταστικό!

Ένα μαγικό κουτί άνοιξε μπροστά στα μάτια των παιδιών που έκρυβε μεταξύ άλλων, μαγικές φεγγαρόπετρες,  γοργόνες, πειρατές και σεντούκια με αμύθητους θησαυρούς. Το κουτί των ιστοριών είχε ως θέμα τη θάλασσα και μόλις άνοιξε τα παιδιά βούτηξαν στο βυθό με τα κοράλια, ένιωσαν το χάδι του ήλιου και τους δρόσισε το θαλασσινό αγέρι!

Με την εμψύχωση της Λίνας Μουσιώνη και της Αγγελικής Βαφειαδάκη του Συλλόγου για την Αισθητική και Συναισθηματική Καλλιέργεια των Παιδιών  ‘Νουτοπία’ , οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης  εμπνεύστηκαν τις δικές τους ιστορίες με πρωταγωνιστές τολμηρά και ατρόμητα παιδιά και ήρωες αστερίες, καρχαρίες, καβουράκια και τεράστιες θαλάσσιες χελώνες, κοράλια και κρυμμένους θησαυρούς, σκληρόκαρδους πειρατές που με τη δύναμη της αγάπης μεταμορφώνονται σε βοηθούς των αδυνάτων! Η παιδική φαντασία δεν έχει όρια και όλοι μαζί έφτιαξαν μια υπέροχη δροσερή περιπέτεια και κατάλαβαν πως τελικά δεν είναι δύσκολο να είναι κανείς …συγγραφέας!

Με αφορμή την ιστορία της Μάντλενκα του Peter Sis, που, κάνοντας μία βόλτα στη γειτονιά της, γνωρίζει μέσα από τα μάτια των γειτόνων της όλον τον κόσμο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά. Οι κυρίες Maria Barbero από την Ισπανία, Julie Wilson από την Αγγλία, Charlotte Chaignon από τη Γαλλία και Virginia Amesty από τη Βενεζουέλα συνετέλεσαν ώστε να νιώσουν τα παιδιά πολίτες του κόσμου!

Με το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που είχαν ετοιμάσει για τις χώρες τους και τους υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αφής, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» μέσω της Future Library, δόθηκε στα παιδιά η δυνατότητα να πετάξουν με μαγικά φτερά. Με αυτόν τον τρόπο ανεβήκαν στο περιβόητο ‘Μάτι’ και ατένισαν τα αξιοθέατα του Λονδίνου, απόλαυσαν το εκλέρ τους σε patisserie στο Παρίσι, χτύπησαν τις καστανιέτες τους χορεύοντας στο ρυθμό του flamenco και γεύτηκαν φαγητά εξωτικά μετά από τη βουτιά τους σε παραλίες της Καραϊβικής!

Ένας τεράστιος  στόλος σάλπαρε στη θάλασσα της Γνώσης χαράζοντας τη μεγάλη γραμμή του χρόνου. Η Λίνα Μουσιώνη και η Αγγελική Βαφειαδάκη,  εκπαιδεύτριες της  ‘Νουτοπίας’ βοήθησαν τα παιδιά να ταξιδέψουν στο χρόνο… και να γίνουν  τολμηροί  και άξιοι καπετάνιοι. Όλοι μαζί έψαξαν  με λαιμαργία όλα τα βιβλία για τα καράβια και τη ναυσιπλοΐα.

Με βοηθό τους αρχικά το κουπί και το πανί και στη συνέχεια τροφοδοτώντας με ατμό, και καύσιμα τη μηχανή δημιούργησαν τη χρονογραμμή του καραβιού και βάλαν πλώρη ταξιδεύοντας σε κόλπους απάνεμους αλλά και σε φουρτουνιασμένα πελάγη.

Μονόξυλα και καράβια Μινωιτών, καραβέλες και φρεγάτες, ένδοξα θωρηκτά και υπερωκεάνια  μπήκαν στη γραμμή και σάλπαραν! Με βαθιά συναίσθηση πως το μέλλον τους ανήκει, τα παιδιά δημιούργησαν το καράβι του μέλλοντος για να τους ταξιδεύει με ασφάλεια σε μέρη γνωστά αλλά και άγνωστα.

Οι βαλίτσες των παιδιών για τα ταξίδια τους στη Βιβλιοθήκη γεμίζουν και την επόμενη εβδομάδα! Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής αλλά απαιτείται η έγκαιρη δήλωσή της. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410531973 και 2410533390. Υπεύθυνη προγράμματος: Χρυσούλα Χατζηαβραάμ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις