ΛΑΡΙΣΑ

Προκηρύχθηκε θέση νεκροτόμου μέσω ΑΣΕΠ για τη Λάρισα

Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νεκροτόμων και των γενικότερων προβλημάτων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κώστα Καραγκούνη.

Ο κ. Αγοραστός έθεσε για ακόμη μια φορά τις δύο λύσεις τις οποίες είχε προτείνει στην ηγεσία του Υπουργείου και κατά το παρελθόν οι οποίες είναι άμεσα εφαρμόσιμες με μηδενικό κόστος, όπως υποστήριξε:

– Οι υπηρετούντες στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας νεκροτόμοι, υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας μετατάσσονται άμεσα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης

ή

– Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οργανώνονται άμεσα ιατροδικαστικά τμήματα με καθεστώς 24ωρης εφημέρευσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και για τα επείγοντα περιστατικά

«Τα φαινόμενα που εμφανίζονται κάθε σαββατοκύριακο, λόγω της έλλειψης ιατροδικαστών, δεν τιμούν ένα σύγχρονο κράτος. Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια στο θάνατο, όπως και στην ασθένεια χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό, την ευθύνη και την ευαισθησία μιας πολιτείας. Απαιτείται άμεσα λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Απ’ την πλευρά του ο υφυπουργός κ. Καραγκούνης επεσήμανε ότι έχει προκηρυχθεί θέση νεκροτόμου μέσω ΑΣΕΠ έτσι ώστε να δοθεί μια πρώτη λύση στο ζήτημα αυτό και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τον οποίο υπήρξε τηλεφωνική επαφή, πρόκειται να εξεταστεί η λύση της απόσπασης δύο νεκροτόμων για να μην παρουσιαστούν φαινόμενα του παρελθόντος και στο μέλλον.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η κλοπή μετασχηματιστών από κολώνες της ΔΕΗ αλλά και από αντλιοστάσια. Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα αυτό και να υπάρξει συνέργεια μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για το λόγω του ότι οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μίας ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους, καθώς δεν μπορούν να αρδεύσουν τα χωράφια τους. «Χρειάζεται σεβασμός και ενδιαφέρον στα προβλήματα των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να επισημανθεί ότι για το ζήτημα αυτό η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Καραλαριώτου έχει ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να τερματιστεί η ασύστολη κλοπή χαλκού στην περιοχή και η παράνομη διοχέτευσή του σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους.

Ο υφυπουργός μιλώντας για το θέμα αυτό δήλωσε ότι αν και δεν άπτεται αποκλειστικά της αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πρέπει σε συντονισμό με τους συναρμόδιους φορείς να βρεθεί λύση για να σταματήσει στο μέλλον η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων. Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για το ζήτημα.

Στη συνάντηση ήταν ακόμη παρόντες η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο αναπληρωτής διοικητής της Ενιαίας Διοίκησης των Νοσοκομείων Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας και ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις