ΛΑΡΙΣΑ

Παρέμβαση του Γιώργου Μπαρτζώκη στην αντιπαράθεση Κέλλα – Αγορίτσα

Προσκαλεί σε διάλογο τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Λάρισα Πόλη του Αύριο»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ταυτότητα Πόλης» Γιώργος Μπαρτζώκης αναφέρει τα εξής:

«Παρακολουθούμε την τελευταία εβδομάδα μία άνευ προηγουμένου κρίση στους κόλπους της παράταξης της δημοτικής αρχής  «ΛΑΡΙΣΑ πόλη του Αύριο» μεταξύ του Α΄ επιλαχών δημοτικού συμβούλου Χρήστου Αγορίτσα και του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα.

Ο Χρήστος Aγορίτσας διεκδίκησε με την από 10-12-2010 ένσταση του προς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας , όπως εξάλλου έκανε και ο αριστερός Απόστολος Καλογιάννης , την έδρα μου στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας   και αμφισβήτησε την αναλογικότητα κατανομής των εδρών με βάση το νόμο Καλλικράτη.

Το δικαστήριο  μετά από νομική εκπροσώπησή μου με την  υπ’ αριθ. 13/2011 απόφαση του  ιστορικής σημασίας αφού για πρώτη φορά νομολογούσε τον Νόμο Καλλικράτη και που την ακολούθησαν και άλλοι Δήμοι όπως Αθηναίων  και  Σπατών,  υπέδειξε την εφαρμογή των άρθρων 32,33 ΚΑΙ 41 του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και αποφάσισε ότι έδρα δικαιούται και η παράταξη που δεν έχει συμπληρώσει το εκλογικό μέτρο, αλλά με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα  έχει δικαίωμα ν’ εκλέξει  ένα  δημοτικό σύμβουλο  και την αναλογία αυτού στην εκλογική περιφέρεια που φέρει τα μεγαλύτερα υπόλοιπα, έτσι και κατοχυρώθηκε η έδρα στον υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξής μας.

Δεν θα κρίνω σήμερα την απόφασή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά την ετυμηγορία του Λαρισαϊκού λαού  και να εξοδεύσει τουλάχιστον 3000 ΕΥΡΩ για την δικαστική παράσταση της υπόθεσης .

Σήμερα όμως θ’  αποκαλύψω ότι έντονη συζήτηση είχαν στο δημαρχείο Λάρισας ο  Δήμαρχος Λαρισαίων με τους δύο «αντιδίκους»  και όπου ανακοινώθηκε στον Α΄ επιλαχών  ότι η διάδοχη κατάσταση της παράταξης του Δημάρχου είναι ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε έντονο ύφος αποχώρησε ο Χρήστος Αγορίτσας και ζήτησε εξηγήσεις για την στάση του βουλευτή που προεκλογικώς είχε ρητά υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί  από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, πράγμα που δεν έκανε γιατί έχει συμφωνήσει να λάβει το δακτυλίδι της παράταξης του Κώστα Τζανακούλη .

Σήμερα όμως κάνω ανοικτή πρόσκληση για συζήτηση και διάλογο με όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους κοινοτήτων  της παράταξης του δημάρχου  «ΛΑΡΙΣΑ Πόλη του Αύριο», για τους κομμένους δημοτικούς συμβούλους που τελευταία στιγμή τοποθετήθηκαν σύμβουλοι κοινοτήτων ή δεν συμμετείχαν τελικά στο ψηφοδέλτιο  και να τους πω ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να εκλεγείτε δημοτικοί σύμβουλοι στην ανωτέρω παράταξη  , όπου κυριαρχούν όπως χαρακτηριστικά λέω στις παρέες φίλους, φίλες μου και στους συνεργάτες μου   τα ΜΑΜΟΥΘ  και οι πολύ προσωπικοί ΦΙΛΟΙ και ΦΙΛΕΣ του δημάρχου.

Μόνο μέσα από μία ανεξάρτητη παράταξη από κόμματα και μέσα από τα σπλάχνα των Λαρισαίων πολιτών  μπορούμε να οδηγήσουμε την ΛΑΡΙΣΑ με μία νέα πνοή και νέα πρόσωπα , χωρίς βέβαια να ακυρώσουμε τίποτα το παλιό , το  οποίο και θα τιμήσουμε για το καλό των παιδιών μας . Το τηλέφωνό μου είναι ανοικτό για όλους αυτούς , τηλ. 6977417052, τα γραφεία μας στην οδό Γρηγορίου Ε’ 3 και στην οδό Κύπρου 40-42 είναι ανοικτά για όλους από την παράταξη του δήμαρχου που δεν θέλουν προμελετημένες ενέργειες που δεν επιθυμούν το δακτυλίδι να μπει σε δάκτυλο που θα  υποδείξει ο δήμαρχος αλλά μετά από διαδικασία  επιλογής του λαού της πόλης μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις