ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 70 εκατ. δολάρια η μετεγγραφή της Μαρίσα Μάγιερ από τη Google στη Yahoo

Η Yahoo θα καταβάλει στη νέα διευθύνουσα σύμβουλο του διαδικτυακού ομίλου Μαρίσα Μάγιερ περισσότερα από 70 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ανάλογα με τις επιδόσεις της εταιρίας, σύμφωνα με αναφορά της εταιρίας στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο βασικός μισθός της Μάγιερ ανέρχεται σε 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο, αλλά στο «πακέτο» θα περιλαμβάνονται και 2 εκατ. δολάρια μπόνους ετησίως, 42 εκατ. δολάρια κέρδη από μετοχές, καθώς και άλλα 14 εκατ. δολάρια, ως αντιστάθμισμα στην αποζημίωση που έχασε αποχωρώντας από τη Google.

Συμπεριλαμβανομένων κάποιων μεταβιβάσεων μετοχών, η Μάγιερ μπορεί να κερδίζει μέχρι 20 εκατ. δολάρια τον χρόνο ή μέχρι 100 εκατ. δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Yahoo στο Reuters.

Η πρόσληψή της από την Yahoo στις αρχές της εβδομάδας αιφνιδίασε τους αναλυτές και τους επενδυτές. Η 37χρονη Μάγιερ υπερίσχυσε του Ρος Λέβινσον, ο οποίος ασκούσε προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου και θεωρείτο φαβορί για να διατηρήσει την θέση, κι έγινε η τρίτη διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας μέσα σε ένα χρόνο.

Πρόκειται για ένα «χτύπημα» της Yahoo! στον βασικό της ανταγωνιστή, μια κίνηση που σόκαρε τον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ, καθώς η Μάγιερ ήταν η 20ή υπάλληλος που προσλήφθηκε στην Google το 1999 και η πρώτη γυναίκα αρχιμηχανικός της.

Η Μάγιερ ήταν υπεύθυνη για πολλά προϊόντα της Google, όπως η κλασική λευκή οθόνη αναζήτησης, το σχέδιο για το Gmail, το Google news και το Google Images, το Google Toolbar και το Google Books.

Γεννημένη στις 30 Μαΐου του 1975 και απόφοιτος του Στάνφορντ, η Μάγιερ θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως στο χώρο της τεχνολογίας.

Το περιοδικό Fortune την κατέταξε στις 50 ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρηματικού τομέα από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ ψηφίστηκε ως μια από τις «Γυναίκες της Χρονιάς» από το περιοδικό Glamour το 2009.

http://news.in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις