ΕΛΛΑΔΑ

Μειώνονται έως και 45 % οι χρεώσεις των κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα

Μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Μειώσεις έως και 45% στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα (σταθερά και κινητά) αναμένεται να φέρουν τα νέα τέλη τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που αποφάσισε την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Το τέλος τερματισμού είναι το ποσό που καταβάλλει ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος σε έναν άλλον για τις κλήσεις που κάνει ο συνδρομητής του πρώτου σε συνδρομητή του δεύτερου δικτύου.

Σήμερα, το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε 4,95 λεπτά του ευρώ, ανά λεπτό κλήσης. Όμως η ΕΕΤΤ αποφάσισε να μειωθεί κατά 80% μέσα στους επόμενους πέντε μήνες ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2013 να διαμορφωθεί στα 1,01 ευρωλεπτά.

Η ρύθμιση αναμένεται να προκαλέσει συνολική μείωση των τιμών των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα, προς όφελος των συνδρομητών (ένα ποσοστό της μείωσης θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές).

Ειδικότερα, για το δίκτυο του ΟΤΕ που τελεί υπό ρύθμιση, η ΕΕΤΤ σημειώνει ότι η μείωση της τιμής των κλήσεων προς τα κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που μόνο για το 2013 θα μειώσει τα έξοδα για τηλεφωνικές κλήσεις κατά 45 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, οι μειώσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΕΤΤ προβλέπουν το τέλος τερματισμού να πέσει από τα 4,95 λεπτά του ευρώ σήμερα, στα 3,60 λεπτά του ευρώ από την 1η Αυγούστου 2012, στα 2,30 λεπτά του ευρώ από την 1η Νοεμβρίου 2012 και στα 1,01 λεπτά του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2013.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις