ΛΑΡΙΣΑ

Καθηλώνει τα αεροπλάνα της ΠΕΔ ο Κομήτσας μετά τις καταγγελίες για… βόλτες!

Ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τις καταγγελίες πως το αεροπλάνο πυροπροστασίας της ΠΕΔ στο Βόλο χρησιμοποιείται για… «βόλτες» ιδιωτών σε νησιά, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ρίζος Κομήτσας.

Τη σχετική καταγγελία έκανε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Βόλου, προκαλώντας αναστάτωση στους αυτοδιοικητικούς της περιοχής.

Στη Θεσσαλία υπάρχουν δύο αεροπλάνα τύπου «Τσέσνα», σε Βόλο και Λάρισα, για πυροπροστασία και έκτακτες περιπτώσεις ακραίων φαινομένων. Τα αεροπλάνα αυτά περιήλθαν στην κατοχή της ΠΕΔ μετά την κατάργηση των ΤΕΔΚ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε πως εξηγήσεις πρέπει να ζητηθούν από τον πρώην πρόεδρο της ΤΕΔΚ Μαγνησίας κ. Αρέθα για το θέμα, για να προσθέσει πως πλέον δεν υπάρχει θέμα ύπαρξης αυτών των αεροπλάνων αφού ο εντοπισμός των πυρκαγιών γίνεται μέσω δορυφόρου.

Έτσι προσανατολίζεται είτε στο να δωρίσει τα δύο αεροπλάνα στην Πυροσβεστική είτε να τα εκποιήσει εάν αυτό είναι εφικτό.

Προς το παρόν πάντως, έδωσε εντολή να καθηλωθούν και τα δύο αεροπλάνα μέχρι να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση. “Δεν έχουμε καμία διάθεση από την πλευρά μας να αναλάβουμε πράξεις στις οποίες δε μετέχουμε” πρόσθεσε ο κ. Κομήτσας προαναγγέλλοντας και νομικές ενέργειες.

Στο δια ταύτα πάντως, επιβεβαίωσε την ύπαρξη μίας «διανυκτέρευσης στη Ζάκυνθο» για το αεροπλάνο του Βόλου η οποία χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως για τη συντήρηση του αεροπλάνου στο Βόλο η τοπική πρώην ΤΕΔΚ δαπανούσε ετησίως 15.000 ευρώ ενώ στη Λάρισα η αντίστοιχη δαπάνη ήταν 3.000 ευρώ.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις