ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης του λιμανιού στο Βόλο

Ζητήθηκε η άμεση συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Αντιδράσεις προέκυψαν από τοπικούς φορείς και εκπροσώπους μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι στη λίστα με τις πρώτες 29 επιχειρήσεις για αποκρατικοποίηση που βρίσκεται στα χέρια του Πρωθυπουργού, είναι και το λιμάνι του Βόλου.

Σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση Σαμαρά έθεσε αμέσως σε λειτουργία το σχέδιο με κωδικό όνομα «Πωλείται η Ελλάς».

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο περιλαμβάνει 29 επιχειρήσεις και δεν ξέρουμε πότε και που θα κλείσει ο κατάλογος.

Ανάμεσα στις πρώτες αυτές επιχειρήσεις είναι και ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ). Η τροϊκανή κυβέρνηση πήρε γρήγορα τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που φρόντισαν να υποβαθμίσουν το λιμάνι της Μαγνησίας αφήνοντας το με ελάχιστο προσωπικό, το οποίο μάλιστα είναι κακοπληρωμένο, και με περιορισμένο κύκλο εργασιών, μιας και οι πολιτικές της παραγωγικής αποδιάρθρωσης που ακολούθησαν οδήγησαν πολλές εργοστασιακές μονάδες στο εξωτερικό. Το λαϊκό κίνημα και η Αριστερά θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας».

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το λιμάνι του Βόλου αποτελεί μία από τις 29 άμεσα σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», παράταξη που είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα στο σώμα προ δύο εβδομάδων.

Η παράταξη και ο επικεφαλής της Κώστας Πουλάκης, καλούν τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να προχωρήσει τάχιστα σε νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις