ΛΑΡΙΣΑ

«Τα μέλη της εσωτερικής τρόικας κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον ελληνικό λαό»

Στην ανοικτή συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λάρισας μίλησε ο γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας

Ιδιαίτερα αιχμηρός στην κριτική του προς τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και τους πολιτικούς τους αρχηγούς ήταν το απόγευμα της Τετάρτης από τη Λάρισα ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας μίλησε στον ανοικτή συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με αντικείμενο την αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος και την διαδικασία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους και σχολιάζοντας την πρωινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον ελληνικό λαό όταν του λένε ότι δεν θα παρθούν επιπλέον μέτρα, παρά αυτά που προεξοφλούσε το 2ο Μνημόνιο, γιατί έτσι αποδεικνύουν ότι έχουν αποφασίσει την εφαρμογή του Μνημονίου, δηλαδή επιπλέον μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, πώληση της δημόσιας γης και κάθε ενεργειακού πόρου, απολύσεις στο δημόσιο, μείωση του μισθολογικού κόστους, πιθανά δίδακτρα στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα, καθώς το έλλειμμα βρίσκεται ήδη στα 4 δισ. από τα αρχικά 2 που εκτιμούσε το Μνημόνιο. Τα μέλη της ελληνικής τρόικας συνομολογούν με άλλα λόγια την καταστροφή της χώρας και την αφήνουν έρμαιο στις ορέξεις των δανειστών και της κ. Μέρκελ.  Η Ελλάδα βυθίζεται στη μαύρη τρύπα της ήδη εξάχρονης υφεσιακής περιδίνησης, μέσω μιας άδικης, καταστροφικής και αναποτελεσματικής συνταγής. Και καλά το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Η ΔΗΜΑΡ γιατί τα αποδέχεται αλήθεια όλα αυτά; Μήπως το νέο της δόγμα είναι «πάση θυσία στην κυβέρνηση»;

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε επίσης και στη διαδικασία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. «Θα σχηματίσουμε τη μεγάλη παράταξη της Αριστεράς που θα βάλει τέλος στις μνημονιακές πολιτικές και θα προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών και των ανένταχτων δημιουργούμε το Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο των μελών, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, την οποία και ενσωματώνουμε με διαδικασίες από τα κάτω, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις».

Όπως αποκάλυψε τέλος ο κ. Βίτσας, έχουν ήδη διπλασιαστεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά με τη διαδικασία που έχει μόλις ξεκινήσει και η οποία βρέθηκε σε πλήρη εξέλιξη και κατά την αποψινή ανοικτή συνέλευση των φίλων του στη Λάρισα.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφίες : newsroom onlarissa.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις