ΛΑΡΙΣΑ

Φύτρωσαν δένδρα στο νεκροταφείο της Φαλάνης!

Οι ρίζες τους φέρνουν στην επιφάνεια τα οστά των νεκρών …

Στο νεκροταφείο, μέσα από τους τάφους ξεφύτρωσαν δέντρα και όλοι φοβούνται να πλησιάσουν, ενώ λίγο παρακάτω κοντά στο Γυμνάσιο- Λύκειο και στους αθλητικούς χώρους «χάσκει» μία μεγάλη χωματερή που φιλοξενεί μπάζα και κάθε είδους σκουπίδια.

Όλα αυτά στη γειτονική μας Φαλάνη, μια κωμόπολη των 5.000 περίπου κατοίκων όπου όλοι διαμαρτύρονται για όλα αυτά! Στο νεκροταφείο, η όλη κατάσταση θύμιζε κυριολεκτικά ζούγκλα, τα αγριόδεντρα και οι θάμνοι ειδικά μετά τις τελευταίες βροχές έχουν θεριέψει και το τοπίο τρομάζει τους επισκέπτες που φοβούνται ακόμα και να πλησιάσουν τους τάφους!

Τα άγρια δέντρα έχουν βγάλει ακόμα και ρίζες που σε πολλές περιπτώσεις κυρίως σε παλιούς οικογενειακούς τάφους, έχουν φέρει ακόμα και στην επιφάνεια τα οστά των νεκρών!

Ένα ακόμα θέμα που έχει ξεσηκώσει τις μαζικές διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι και η χωματερή που το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί σε ένα χώρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου- Λυκείου της περιοχής, αλλά και από το γήπεδο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου!

Μιλώντας στην «Ε» ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης κ. Μενέλαος Καρυώτης θα μας επισημάνει ότι όλα αυτά αποτελούν μία εικόνα ντροπής και θα τονίσει:

«Πραγματικά, είναι αδιανόητο σε μία κωμόπολη των 5.000 κατοίκων να έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Το νεκροταφείο είναι σε άθλια κατάσταση και θυμίζει τριτοκοσμικές περιοχές. Έχουμε τάφους με φυτρωμένα δένδρα και θάμνους πάνω τους που βγάζουν στην επιφάνεια ακόμα και τα οστά.

Παρακάτω η χωματερή μέσα στον οικισμό με μπάζα και σκουπίδια βρίσκεται δίπλα από τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους, αλλά και δίπλα από το λεγόμενο… αισθητικό άλσος όπου κάθε ημέρα οι πολίτες βαδίζουν και περπατούν, όπως εσείς στη Λάρισα έχετε το ποτάμι!

Όλα αυτά αν μη τι άλλο μας προσβάλλουν. Εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε θέση το θέμα του καθαρισμού του νεκροταφείου στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, αλλά τίποτα δεν έγινε, ενώ για τη χωματερή η πρότασή μας ήταν να τοποθετηθούν περιμετρικά της Φαλάνης επαγγελματικοί κάδοι για την περισυλλογή των μπάζων»…

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ρεπορτάζ : Δημήτρης Βάλλας) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις