ΛΑΡΙΣΑ

«Ασυνεπής» ο Χρ. Κέλλας λέει ο Χρ. Αγορίτσας

«Φωτιές» έχει ανάψει στην παράταξη του δημάρχου Λαρισαίων η απόφαση του – βουλευτή πλέον – Χρήστου Κέλλα να μην παραιτηθεί από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις μετά από σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία».

Με εξαιρετικά κριτική διάθεση, ο πρώτος επιλαχών για τη θέση του συμβούλου κ. Χρήστος Αγορίτσας με επιστολή του στο onlarissa.gr υπενθυμίζει στον κ. Κέλλα ότι προεκλογικά είχε δεσμευτεί πως θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος, παραθέτοντας μάλιστα και τη σχετική συνέντευξη.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγορίτσας τονίζει τα εξής:

«απαντώντας σε σχόλιο της εφημερίδας Ελευθερίας που έγινε στη στήλη Ψιθυριστά σχετικά με την απόφαση του βουλευτή Χρήστου Κέλλα να μη παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο,  γιατί θεωρεί το ρόλο του δημοτικού συμβούλου ‘συμπληρωματικό’ εκείνου του βουλευτή, καθώς έτσι θα μπορεί να παρακολουθεί τα ζητήματα της πόλης και να συνεισφέρει αναλόγως, τόνισα ότι ο βουλευτής κατάφερε πολύ γρήγορα να κερδίσει επάξια τον τίτλο ασυνεπής στη συνείδηση των συμπολιτών μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές προεκλογικά που επανέλαβε τη πρόθεση του να παραιτηθεί αν οι συμπολίτες του τον τιμήσουν με τη ψήφο τους και εκλεγεί βουλευτής. Παρόλα αυτά παίζοντας το παιχνίδι των διαρροών μέσω κύκλων και έμμισθων συνεργατών, λίγες μέρες μετά την εκλογή, του διάλεξε έναν άλλο δρόμο που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριζε προεκλογικά.

Διαβάζοντας λοιπόν συνέντευξη του στις 28/4 ο υποψήφιος τότε βουλευτής είχε δηλώσει ότι θεωρεί υποκριτικό να λέει κάποιος ότι ‘εκλέγομαι βουλευτής αλλά διατηρώ και τη θέση μου στο Δήμο γιατί θέλω να βοηθήσω’ γιατί όπως ο ίδιος είπε ‘Δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα. Ναι, θα παραιτηθώ από τη θέση του δημοτικού συμβούλου’ . Το τι ήταν αυτό που έκανε το βουλευτή μας να αλλάξει στάση αποτελεί θέμα προς μελέτη αν και πολύ σοφά σήμερα οι συμπολίτες μας πήραν θέση μετά το δημοσίευμα τονίζοντας πως η ασυνέπεια είναι δυστυχώς παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος. Όμως η δική μου γενιά θέλει ανθρώπους ειλικρινείς, συνεπείς που να τιμούν το λόγο τους όταν τους επιλέγουν να μας εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο. Στις μέρες μας άλλωστε η κρίση στη πολιτική ζωή του τόπου μας οφείλεται και στο ότι η πλειοψηφία εκείνων που μας εκπροσωπούν δεν έχουν μάθει να τηρούν τα λεγόμενα τους και τις υποσχέσεις τους καλυπτόμενοι από την αφερεγγυότητα του πολιτικού μας συστήματος.

Θέλω λοιπόν να ενημερώσω του κύκλους και τους συνεργάτες του κυρίου βουλευτή ότι εγώ ότι λέω το λέω επώνυμα και με την υπογραφή μου και δεν αφήνω σχόλια και διαρροές για τις προθέσεις μου. Ας πάρει λοιπόν επιτελούς θέση, να μας εξηγήσει τους λόγους της αλλαγής στάσης του και αν καταφέρει να πείσει τους συμπολίτες μας και ψηφοφόρους του για την απόφαση του να συνεχίσει το καλό του έργο. Θα του πρότεινα πάντως να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και να ακούσει όλα όσα έλεγαν σήμερα οι συμπολίτες μας. Για μένα τα σχόλια τους, μου έδωσαν να καταλάβω ότι έπραξα σωστά και πως ήρθε η ώρα εκείνοι που λόγω θέσης μέχρι σήμερα ήταν στο απυρόβλητο, να λογοδοτήσουν.

Θα ήθελα τέλος αφού του ευχηθώ καλή και παραγωγική θητεία να μεταφέρω στο βουλευτή κύριο Κέλλα και στους συνεργάτες του μια παροιμία που λένε στην Αγγλία και που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του… One who sits between two chairs may easily fall down … Οι Άγγλοι το ξέρουν και το έχουν κάνει λαϊκή παροιμία, εδώ μάλλον η πλεονεξία κάποιων τους κάνει να το αγνοούν …»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις