ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοβουλία Χαρακόπουλου για τον “αρχιτεκτονικό πλούτο” της Γεωργικής Σχολής

«Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή της Λάρισας, με την υπεραιωνόβια προσφορά της, έχει συμβάλει καθοριστικά στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση νέων αγροτών σε καλλιεργητικές μεθόδους και πρακτικές.

Σήμερα, που υπάρχει μια τάση επιστροφής στην περιφέρεια και αναζήτησης ευκαιριών στον πρωτογενή τομέα από νέους ανέργους των αστικών κέντρων, ο ρόλος των Γεωργικών Σχολών πρέπει να αποκτήσει μια νέα δυναμική» τόνισε ο   Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής και της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στη Λάρισα χθες Κυριακή.

Ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώθηκε από τον Δ/ντή της Γεωργικής Σχολής κ. Χρήστο Βίλλη, την Δ/ντρια της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος κ. Αναστασία Στάμου σχετικά με τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου και ξεναγήθηκε στην πλούσια σε αρχειακό υλικό βιβλιοθήκη της σχολής καθώς και στις κτηριακές εγκαταστάσεις της.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε προβληματισμένος για την εικόνα εγκατάλειψης του αρχιτεκτονικού πλούτου της ιστορικής σχολής που χρόνο με το χρόνο καταρρέει και τόνισε ότι πρέπει να εξευρεθεί  λύση στο πρόβλημα σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις