ΛΑΡΙΣΑ

ΓΝΛ: «Λέει ανακρίβειες ο κ. Λαμπρούλης»

Απαντήσεις στα όσα αιχμηρά είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και γιατρός Γιώργος Λαμπρούλης με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΓΝΛ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης, νεοεκλεγείς βουλευτής του ΚΚΕ, είναι αναμφισβήτητα ένας καλός γιατρός και ένας έντιμος άνθρωπος.

Ήταν στενός μας συνεργάτης και ως ιατρός του νοσοκομείου αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου μας μέχρι πριν λίγους μήνες. Με την προχθεσινή του ανακοίνωση στον τοπικό τύπο μας εξέπληξε πολύ αρνητικά για πρώτη φορά. Αναλυτικότερα:

  • Με τη βουλευτική του ιδιότητα επισκέφτηκε το ίδρυμα στο οποίο εργάζεται από το 2002. Συναντήθηκε κατά τα λεγόμενά του με το Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου, πράγμα ασφαλώς απόλυτα θεμιτό και αναγκαίο μιας και το σωματείο των εργαζομένων, αν και δεν έχει συνολική άποψη για όλα τα θέματα του ιδρύματος, διαδραματίζει ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στην καθημερινή λειτουργία του. Είθισται όμως ένας βουλευτής κατά την επίσκεψή του σε έναν μεγάλο οργανισμό να συναντά και τη διοίκηση του οργανισμού αυτού, ώστε να μορφώσει μια πιο συνολική και ακριβή εικόνα και να αποφύγει έτσι να εκτεθεί σε ανακρίβειες που και τον ίδιο δεν τιμούν αλλά και την τοπική μας κοινωνία λάθος πληροφορούν. Ιδιαίτερα αξίζει αυτό να το επισημάνουμε για την περίπτωση του κ. Λαμπρούλη ο οποίος επαναλαμβάνουμε διετέλεσε στενός μας συνεργάτης, συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, όργανο το οποίο έλαβε αποφάσεις ομόφωνα ,με τον ίδιο παρόντα, ξανατονίζουμε, την τελευταία διετία σε ποσοστό 99%.
  • Λέει ο κ. Λαμπρούλης στην ανακοίνωσή του ότι από τους τρεις κλιβάνους της αποστείρωσης λειτουργεί μόνο ένας. Ανακριβέστατο. Λειτουργούν και οι τρεις.
  • Λέει ο κ. Λαμπρούλης ότι καταργήθηκαν οι βάρδιες θερμαστών. Λάθος. Το πρόγραμμα των υπηρεσιών αυτής της κατηγορίας εργαζομένων τροποποιήθηκε λόγω της θερινής περιόδου και με τη δική τους συναίνεση σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, ώστε και οι άδειες των εργαζομένων να δοθούν κανονικά αλλά και το νοσοκομείο να μη μείνει ποτέ ακάλυπτο.
  • Αναφέρεται ο κ. Λαμπρούλης στο θέμα του μαστογράφου και μας ψέγει για ακινητοποιημένη κινητή μονάδα! Θα έπρεπε σίγουρα να γνωρίζει μιας και εργαζόταν εδώ ως πρόσφατα ότι είμαστε το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της υγειονομικής  περιφέρειας που χρησιμοποιεί εδώ και πολλούς μήνες με περίσσευμα εθελοντικής εργασίας και άψογη οργάνωση από το συνάδελφό του στην ιατρική επιστήμη κ. Αθανάσιο Μπαντούλη δύο κινητές μονάδες που  οργώνουν το νομό, ενώ η τρίτη κινητή μονάδα με το μαστογράφο της μας εξυπηρετεί προσωρινά στο νοσοκομείο έως ότου ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τον κ. Τσάτσο, Αν. Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η προμήθεια νέου μαστογράφου, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Αναφέρεται ο κ. Λαμπρούλης σε ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Μέλος του Δ.Σ. ο ίδιος την τελευταία διετία γνωρίζει πολύ καλά με πόση προσοχή και σεβασμό στον πολίτη γινόταν η διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας στο δύσκολο χώρο της υγείας. Όλο αυτό το διάστημα ο ίδιος ως ιατρός αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. ουδέποτε μας ζήτησε κάτι, το οποίο δεν εκτελέστηκε για ασθενή του, ενώ καμία καταγεγραμμένη καταγγελία δεν υπάρχει στο νοσοκομείο για προτροπή σε συγγενείς ασθενών από ανθρώπους του νοσοκομείου να αγοράζουν μόνοι τους από το εμπόριο φάρμακα και υλικά. Εάν ο ίδιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, παρακαλούμε ονόματα και διευθύνσεις. Θα μας διευκόλυνε αφάνταστα…
  • Αναφέρεται ο κ. βουλευτής στα προβλήματα του ακτινολογικού τμήματος. Αρκετές φορές όταν εμφανίζεται τεχνικό πρόβλημα σε κάποιο από τα δύο νοσοκομεία της πόλης με ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, άριστη συνεργασία και εξυπηρέτηση του ενός από το άλλο. Αυτό έχει συμβεί και για τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, τα οποία άλλωστε είναι διασυνδεόμενα και οφείλουν να συντονίζονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Άλλωστε το νοσοκομείο μας εξυπηρετεί εδώ και ένα εξάμηνο με τον αξονικό και μαγνητικό του τομογράφο σωρεία περιστατικών από τη Λαμία και το Καρπενήσι ακόμα.
  • Οι εφημερίες των ιατρών μας έχουν πληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο, γεγονός που μας κατατάσσει μεταξύ των ταχύτερων στον τομέα αυτό νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ οι υπερωρίες των λοιπών εργαζομένων για το μήνα Απρίλιο θα πληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Τέλος σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού θεωρούμε ότι στις πρωτοφανείς συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και ύφεσης που υπάρχουν στη χώρα απαιτείται η καλύτερη και πιο ευέλικτη αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού αντί του ανεδαφικού αιτήματος νέων προσλήψεων κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται άμεσα οι περισσότεροι πολίτες στη χώρα μας.

Να επισημάνουμε και πάλι ότι εκτιμούμε τον κ. Λαμπρούλη και τον προσκαλούμε να μας επισκεφτεί για να διαπιστώσει και ο ίδιος με στοιχεία και αριθμούς την ακρίβεια των όσων αναφέρουμε.

Τέλος, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις