ΛΑΡΙΣΑ

Εντατικότερους ελέγχους για τη φέτα ζητά από τον ΕΦΕΤ ο Χαρακόπουλος

Πράξη τη δέσμευσή του κατά τη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους στη Λάρισα το περασμένο Σάββατο έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος απέστειλε επιστολή στον ΕΦΕΤ ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου διάθεσης λευκού τυριού ως φέτα.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε πως «Μετά τις καταγγελίες κτηνοτρόφων ότι σε χώρους εστίασης σερβίρεται λευκό τυρί ως φέτα θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω τον ΕΦΕΤ για να πράξει τα δέοντα. Χρέος της πολιτείας είναι η προστασία των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος από τσαρλατάνους που πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 14 Ιουλίου 2012, έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και καταγγελιών για εκτεταμένη παράνομη πώληση λευκού τυριού ως φέτα σε χώρους εστίασης, ιδίως σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση. Στην ίδια επιστολή ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα αναλάβει ο ΕΦΕΤ τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να διαπιστωθεί η ακρίβεια των καταγγελιών και να παταχθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο που πλήττει την ελληνική κτηνοτροφία, υπονομεύει τη φέτα ως ΠΟΠ, αλλά και την αξιοπιστία του τουρισμού μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις