ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Θανάσης Νάκος εις βάρος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Μετά από εναντίον του καταγγελίες στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος για εκπομπή στον «κίτρινο τύπο» που ασχολήθηκε με τον ίδιο και την οικογένειά του.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Νάκος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η περίοδος ανοχής τελείωσε και ότι απέναντι σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησής του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να προασπίσει την τιμή του και τα μέλη της οικογένειάς του.

Μήνυση και αγωγή κατέθεσε και ο γιος του Σταύρος Νάκος για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των κ. κ. Τριανταφυλλόπουλου και Σαράντη, ιδιώτη από το Βόλο που παρενέβη στην εκπομπή «κίτρινος τύπος» και προέβη σε καταγγελίες κατά του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Στην επίμαχη εκπομπή, ο συνταξιούχος Βολιώτης καθηγητής Γ. Σαράντης προέβη σε καταγγελίες που αφορούν σε πολεοδομικές παραβάσεις εντός του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο ο Αθανάσιος Νάκος και ο γιος του Σταύρος έχουν χτίσει μια επταώροφη πολυκατοικία συνολικού εμβαδού 1.356 τ. μ..

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Σαράντης η μία καταγγελία αφορά σε απάτη εις βάρος τρίτων, διότι πουλήθηκαν θέσεις δεσμευμένες, και για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, γιατί δεν πληρώθηκε χρηματική εισφορά στο Δημόσιο, δηλαδή στην Εφορία αξίας 62.000 ευρώ, χωρίς τόκους, για 46 θέσεις parking που έγινε το 1992.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά στο ίδιο parking επταώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού, Ογλ, συνολικού εμβαδού 1.356 τ. μ., χωρητικότητας 64 θέσεων, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του γκαράζ που χορηγείται από την πολεοδομική υπηρεσία.

Επίσης ο κ. Σαράντης υποστήριξε ότι όταν ξεκίνησε να καταγγέλλει τον βουλευτή, ο αδελφός και ο γιος του έσπευσαν να τον τρομοκρατήσουν, αποστέλλοντας αγωγές – μαμούθ.

Τέλος στην ίδια εκπομπή ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έκανε αναφορά στον υιό του κ. Νάκου, υποστηρίζοντας ότι παρά το γεγονός πως ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω κατασκευαστικής εταιρίας, το 2009 φέρεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του πατέρα του και εισέπραξε το ποσό των 40.000 ευρώ.

Στην γραπτή του δήλωση ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος, γνωστοποιώντας ότι καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και του κ. Σαράντη επισημαίνει: «Ο κ. Σαράντης, ο οποίος διατηρεί ιδιοκτησία στην οδό Ερμού, στο Βόλο, έχει εδώ και χρόνια αποδυθεί σε αγώνα για να ματαιώσει την ανέγερση οικοδομής σε όμορη ιδιοκτησία, προκειμένου να συνεχίσει να έχει ανεμπόδιστη θέα από τα παρανόμως υφιστάμενα παράθυρά του.

Προκειμένου να επιτύχει τούτο, έχει προσφύγει κατά της εγκυρότητας της εκδοθείσας οικοδομικής άδειας σε όλες τις υπάρχουσες αρμόδιες υπηρεσίες της ελληνικής επικράτειας καθώς και στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, με την ακυρωτική διαδικασία.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, δεν δικαιώθηκε από καμία υπηρεσία ή από το Δικαστήριο, γιατί απλούστατα δεν έχει δίκαιο.

Αφού εξάντλησε όλα αυτά τα μέσα, θεώρησε καλό να απευθυνθεί στον έχοντα σε μόνιμη βάση αναλάβει την κατασυκοφάντησή μου -γιατί άραγε;- κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η προσωπική μου εμπλοκή στην υπόθεση είναι ότι την ανοικοδόμηση του ανήκοντος σε άλλους οικοπέδου, επί του οποίου πρόκειται να ανεγερθεί η εν λόγω οικοδομή, ΠΙΘΑΝΟΝ να αναλάβει η τεχνική εταιρία του υιού μου, η οποία εδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών.

Αυτό, λοιπόν, το ’λαυράκι’ διαφθοράς ανακάλυψε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος το διάνθισε με παλιότερες, από χρόνια, συκοφαντικές ´καταγγελίες, για τις οποίες θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου στις 7 Φεβρουαρίου 2013.

Πίστευα και πιστεύω ότι η ζωή και η εν γένει δραστηριότητα των πολιτικών, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στη δημόσια κρίση, γιατί αυτό διασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αυτή η αρχή όχι απλώς δεν έχει την παραμικρή εφαρμογή αλλά αντιθέτως πρόκειται για συνεχή και απροκάλυπτη κατασυκοφάντηση, η οποία πάντως προσωπικά δεν με πτοεί, αφενός γιατί έχω ζήσει εδώ και χρόνια τον εναντίον μου βρώμικο πόλεμο και αφετέρου γιατί δεν έχω το παραμικρό να κρύψω και ως εκ τούτου τίποτα να φοβηθώ.

Εκείνο όμως που δεν μπορώ να ανεχτώ και με εξοργίζει, είναι ότι οι συκοφάντες, στην προσπάθεια τους να πλήξουν εμένα, έχουν στραφεί και εξακολουθούν να στρέφονται εναντίον μελών της οικογένειας μου και της επαγγελματικής υπόστασής τους.

Αλήθεια, από πότε απαγορεύεται στα παιδιά των πολιτικών να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, προκειμένου να μην γίνονται βορά κάθε ιδιοτελούς συκοφάντη λόγω της ιδιότητας του πατέρα τους;

Εν κατακλείδι, δηλώνω ξεκάθαρα ότι για μένα η περίοδος ανοχής που επέδειξα μέχρι τώρα έναντι αυτής της οργανωμένης προσπάθειας συκοφάντησής μου, έχει τελειώσει!

Στο εξής, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο εναντίον οιουδήποτε θελήσει να βλάψει εμένα ή την οικογένεια μου συκοφαντώντας μας.

Ας το γνωρίζουν αυτό καλά τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί της επαίσχυντης τακτικής που ακολουθούν εναντίον μου».

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις