ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Παράταση ενός μήνα για το «μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου»!

Στις 31 Αυγούστου αντί για τις 28 Ιουλίου η προσπάθεια των Θεσσαλών χορευτών

Για τις 31 Αυγούστου μετατίθεται το «μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου», μετά από απαίτηση μεγάλου αριθμού πολιτών, χορευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων για αλλαγή της ημερομηνίας.

Η Θεσσαλία θα χορέψει στους ρυθμούς του διάσημου «Ζορμπά» αντί για τις 28 Ιουλίου, στις 31 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου. Στόχος, να χορέψουν συρτάκι περισσότερα από 2.000 άτομα, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ Γκίνες που κατέχει η Ρόδος με 1.672 άτομα.

«Χορεύουμε για την Ελλάδα», το logo της προσπάθειας κατάρριψης του ρεκόρ στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και στόχο έχει την προβολή της Θεσσαλίας στα πέρατα του κόσμου.

Το συρτάκι θα ξεκινήσει από την κεντρική πύλη του λιμανιού, μπροστά από το σημείο ελλιμενισμού της Αργούς. Χορευτές (απλοί πολίτες και μέλη χορευτικών συλλόγων), ντυμένοι με άσπρα μπλουζάκια θα ξεκινήσουν τα χορεύουν πιασμένοι ο ένας με τον άλλο, με στόχο ο χορός να περάσει από όλη την παραλία και να φθάσει μέχρι την Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι χορευτές θα πρέπει να χορεύουν συρτάκι επί πέντε λεπτά, ενώ το γεγονός θα καταγράφει κάμερα από ελικόπτερο. Πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό τόσο κατά την έναρξη του χορού όσο και με την ολοκλήρωση της προσπάθειας, η οποία ίσως συμπεριλάβει το όνομα της Θεσσαλίας στο βιβλίο Γκίνες για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.

Τον χορό θα συνοδεύσει άφθονο κρασί που θα προσφέρει ο συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ενώ σε περίπτωση επίτευξης του ρεκόρ, η επιτροπή Γκίνες θα αναλάβει την προβολή της Θεσσαλίας στα πέρατα του κόσμου!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις