ΛΑΡΙΣΑ

Κάνουν «θραύση» οι ατομικές συμβάσεις σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας

Συνθήκες εργασιακής «τρομοκρατίας» σε κλινικές της Λάρισας καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών.

Για τη συζήτηση των προβλημάτων που ταλανίζει τον κλάδο έχει οριστεί γενική συνέλευση για τις 17 Ιουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η προωθούμενη νομικά κατοχυρωμένη μείωση των μισθών έχουν δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών-επιχειρηματιών. Η επίθεση που γενικεύεται το τελευταίο διάστημα στους χώρους εργασίας, φανερώνει το φόβο των  εργοδοτών απέναντι στον οργανωμένο αγώνα μας. Επιβεβαιώνεται στην πράξη πως χωρίς εμάς και τη δουλειά μας, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις κλινικές τους, Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στον κλάδο μας όπου εκεί που οι εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, οι εργοδότες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν

Το κλαδικό μας σωματείο καταγγέλλει την προσπάθεια των κλινικαρχών οι οποίοι υπό το φόβο της αντίδρασης των εργαζομένων χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να καταστείλουν κάθε πιθανή σκέψη για αμφισβήτηση. Υπό την απειλή της απόλυσης και με σταθερό πρόσχημα την οικονομική κρίση εξαναγκάζουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μισθούς που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Οι μειώσεις στους μισθούς μας, και η αφαίρεση  δικαιωμάτων μας δεν σταματά την επίθεση της εργοδοσίας που διψά για περισσότερα κέρδη. Ο μόνος που μπορεί να τη σταματήσει είναι η δύναμη της οργάνωσης των εργαζομένων. Είναι η μαζική δράση μέσα από το σωματείο μας. Καμιά υποχώρηση. Κανένας μόνος τους. Κανένας να μη φοβηθεί. Με τη μαζική μας συμμετοχή στο κλαδικό μας σωματείο, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας να έχουμε ικανοποιητικούς μισθούς  καλύπτοντας ένα μέρος τουλάχιστον των απωλειών μας αλλά και να πληρωνόμαστε στην ώρα μας.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Μπροστά σ αυτή την κατάσταση  και με  την πλειοψηφία της διοίκησης της ομοσπονδίας να συμφωνεί εν κρύπτω, μαζί με τους εργοδότες και να υπογράφει σύμβαση που προβλέπει μειώσεις στους μισθούς και κατάργηση βασικών δικαιωμάτων απαιτείτε η άμεση οργάνωση και αντεπίθεση  των εργαζομένων του κλάδου.

Το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου σας, καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 17 Ιουνίου 2012 και ώρα 7:00 μμ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις