ΛΑΡΙΣΑ

Αγρότες φυλάνε σκοπιές για το ρεύμα!

Προσπαθούν να σώσουν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ για να σωθεί και η σοδειά τους …

Εντοπίζουν τον στόχο τους πρώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και «σημαδεύουν» την περιοχή έχοντας ερευνήσει καλά τον χώρο και οργανώσει τη διαφυγή τους μέσα από αγροτικούς δρόμους.

Έπειτα χτυπούν το βράδυ, όταν οι αγρότες έχουν τελειώσει τις δουλειές τους και ξεκουράζονται στα σπίτια τους με γρήγορο και αριστοτεχνικό τρόπο.

Οι κλέφτες του χαλκού διαλέγουν την πολύτιμη περιέλιξη του μετασχηματιστή που ζυγίζει από 200 έως 300 κιλά, την φορτώνουν και εξαφανίζονται.

Αργότερα, όταν όλα ησυχάσουν, θα πουλήσουν το πολύτιμο κίτρινοκόκκινο μέταλλο εισπράττοντας, ανάλογα με τις τιμές της αγοράς από 1.500 έως 2.000 ευρώ!

Η ζημιά, όμως έχει γίνει και είναι ανεπανόρθωτη για τον αγρότη που πλέον δεν μπορεί να ποτίσει τα χωράφια του και οι κόποι μιας ζωής, ολόκληρη η σοδειά του, έχει καταδικαστεί να μείνει χωρίς νερό και να καταστραφεί!

Το γεγονός των απανωτών κλοπών των μετασχηματιστών, ειδικά στον Δήμο Κιλελέρ, τον τελευταίο καιρό έχει πάρει κυριολεκτικά τη μορφή επιδημίας καθώς συνολικά οι αγρότες μετρούν πάνω από 80 περιστατικά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου με αποτέλεσμα, καθώς η ΔΕΗ δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει άμεσα, (χρειάζεται τουλάχιστον δύο μήνες) πολλές εκατοντάδες στρέμματα να απειλούνται με αφανισμό.

Έτσι πολλοί αγρότες με βάρδιες φυλάνε σκοπιά τη νύχτα όσους ακόμα μετασχηματιστές έχουν μείνει στα χωράφια για να σώσουν τη σοδειά..

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις