ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη γέφυρα του Πορταϊκού ο περιφερειάρχης

Στην δημοπράτηση της νέας γέφυρας στον Πορταικό ποταμό που θα συνδέει την Πύλη με τον Άγιο Βησσαρίωνα και τα χωριά του τ. Δήμου Πιαλείων, αναφέρθηκε, κατά την μετάβασή του στην περιοχή, ο κ. Κώστας Αγοραστός.

«Πριν λίγες ημέρες δημοπρατήθηκε αυτό το σημαντικό έργο προϋπολογισμού 4.5 εκατ. ευρώ, που συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα των μεταφορών. Παράλληλα διασφαλίζει την ασφάλεια, την ταχύτητα και την ομαλή μετακίνηση των πολιτών και εμπορευμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, κάλεσε όλους όσους εμπλέκονται στα έργα του ΕΣΠΑ να κάνουν «υπέρβαση δουλειάς» ώστε να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να απορροφούνται γρήγορα τα κοινοτικά κονδύλια, δημιουργώντας τόνωση στην τοπική οικονομία.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο έργο, δεδομένου, ότι το συνολικό μήκος φτάνει τα197,50 μέτρα, με πλάτος οδοστρώματος8 μέτρα(μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση) και πλάτος πεζοδρομίων2 μέτραεκατέρωθεν. Η κατασκευή της γέφυρας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και ήταν επιβεβλημένη, καθώς η υπάρχουσα δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ακόμα ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στην ιστορία της γεφυροποιίας στον Πορταϊκό ποταμό, στα έργα που πραγματοποιούνται σε όλο το μήκος της κοίτης του ποταμού και επεσήμανε ότι το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια των υπολοίπων οδικών παρεμβάσεων που υλοποιεί η αιρετή Περιφέρεια στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων

Παρόντες κατά την επίσκεψη στη γέφυρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ.Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κα Έφη Καραγιάννη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις