ΕΛΛΑΔΑ

Ο δαιμόνιος «ντετέκτιβ» και το σχέδιο «drindrin»των κινητών

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο διακινητής των σύγχρονων «κοριών» που έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα προηγμένης τεχνολογίας ανυποψίαστων χρηστών.Ο 33χρονος άνδρας που ήταν διαχειριστής ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εμφανιζόταν και ως ντετέκτιβ και διέθετε τις υπηρεσίες και τις τεχνολογικές του γνώσεις για παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων τύπου smartphone.

Συγκεκριμένα, το λογισμικό που διακινούσε παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης – καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής – καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης – εκπομπής  του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών.

Μέσα από την ιστοσελίδα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν την «επανάσταση» στην παρακολούθηση των κινητών smartphone. Για τουλάχιστον ένα χρόνο, ο 33χρονος, φαίνεται να έχει εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι πάνω στο γραφείο του είχε «ψιλά»… 38.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έχει πανικοβάλει χιλιάδες χρήστες σύγχρονων κινητών τηλεφώνων που συνειδητοποιούν πλέον την περιορισμένη ασφάλεια που παρέχει το σύστημα της τηλεφωνίας και με τους αστυνομικούς να λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως τα παλιάς γενιάς κινητά είναι πολύ πιο ασφαλή.

Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας του www.drindrin.gr διαφήμιζε – προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.

http://www.protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις