ΤΑΞΙΔΙΑ

Εκδρομή στις Αυστριακές Λίμνες

Μια υπέροχη 8ήμερη καλοκαιρινή αεροπορική εκδρομή για τις Αυστριακές Λίμνες με διοργανωτή το Signature travel σας προτείνουμε σήμερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής είναι το παρακάτω:

1η  ημέρα: ΑΘΗΝΑ –BENETIA – ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση  για την Bενετία.  Άφιξη και άμεση αναχώρηση  για την περιοχή των λιμνών – Σαλτσγκάμμεργκουντ όπου είναι και το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουμε.

 

2η ημέρα: ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ- ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ- ΚΙΤΖΜΠΟΥΕΛ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τιρόλο, το Ιννσμπρουκ, όπου θα επισκεφθούμε την <<Χρυσή Στέγη>>, το Ανάκτορο, τον κεντρικό δρόμο με τις καμάρες ,την Αψίδα του θριάμβου του Λεοπόλδου του 2ου.Τέλος το Ολυμπιακό Χωριό Άξαμ με την υπέροχη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Ινν. Στην συνέχεια μία έκπληξη μας περιμένει. Ο κρυστάλλινος κόσμος του Swarofski μας αναμένει να μας εντυπωσιάσει παρουσιάζοντας παλιές και νέες συλλογές κοσμημάτων, όπως μόνο ο γνωστός οίκος τόσα χρόνια γνωρίζει. Τέλος θα επισκεφθούμε ίσως ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου, το  Κutzbuhel, με μοναδική οργάνωση και χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται.

3η ημέρα: ΣΑΛΤΣΓΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ –ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το πρόγευμα εκδρομή στην πόλη του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Στην σύντομη ξενάγησή μας θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον ποταμό Σάλτσαχ, τον πολύβουο κεντρικό πεζόδρομο Γκεντράιντεγκάσσε, το σπίτι του Μότσαρτ και τέλος τον καθεδρικό Ναό Ντομ. Στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ και να δοκιμάσετε ένα απ’τα περίφημα γλυκά που προσφέρει το καφέ Tomaselli από τον 14ο αιώνα. 

4η ημέρα: ΣΑΛΤΓΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ  – MONAXO

Εκπληκτικής ομορφιάς τοπία θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε στην σημερινή μας εκδρομή ξεκινώντας από την Πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Στην πανοραμική ξενάγηση θα δούμε την Όπερα,την Πινακοθήκη ,το μαρμαροστόλιστο Δημαρχείο με το το περίφημο Ρολόι  του και τις δύο ξακουστές εκκλησίες , την Μαρίενκίρχε και την Φράουενκίρχε με τους δύο τρούλους της.

5η ημέρα: ΣΑΛΤΣΓΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ –  ΛΙΜΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ – ΒΙΕΝΝΗ

Αναχώρηση για  την περιοχή των Λιμνών της Αυστρίας , οι οποίες προήλθαν από το λιώσιμο των πάγων των Άλπεων. Είναι οι μελλοντικές αποθήκες νερού της Αυστρίας. Υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια στους πρόποδες των Άλπεων, τα οποίες αντικατοπτρίζονται στις λίμνες όπως η Μόντζέε και η Άττερζέε, πρώην αυτοκρατορικά θέρετρα των Αψβούργων όπως το Μπάντ Ίσλ και η Χάλστατ συνθέτουν ένα τοπίο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχουν όλα αυτά που βλέπει κανείς  η είναι μια πινελιά ενός έξοχου ζωγράφου. Αφού γευματίσουμε προαιρετικά σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής , θα αναχωρήσουμε για τη Βιέννη.

6η ημέρα:  ΒΙΕΝΝΗ-(ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης όπου θα έχουμε  την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πόλη της μουσικής. Ξεκινώντας από  την κρατική Όπερα, τα  Δίδυμα μουσεία, Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης. Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας στη Δακτύλιο Λεωφόρο (Ring), θα απολαύσουμε τα χειμερινά ανάκτορα τών Αψβούργων (Hofburg), το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο, έργο του μεγάλου Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν, το νεογοτθικό Δημαρχείο Ακολουθούν το κρατικό Θέατρο και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Φτάνοντας στην πλατεία Ζίγκμουντ Φρόυντ θα παρατηρήσουμε την εκκλησία τών ευχαριστιών (Votiv Kirche), κατόπιν το Χρηματιστήριο της πόλης πριν καταλήξουμε στο κανάλι του Δούναβη και την πλατεία Σουηδίας (Schwedenplatz). Θα επισκεφτούμε την γειτονιά των Ελλήνων με τούς δύο ελληνορθόδοξους ναούς, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό της Βιέννης του Αγίου Στεφάνου. Ο ναός αυτός είναι γοτθικού ρυθμού και δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης (Stephansplatz). Επίσης από την πλατεία αυτή ξεκινάει ένας απ’ τους πιο όμορφους και ακριβούς δρόμους του κόσμου η περίφημη Karten Strasse. Τελευταία στάση μας στη σημερινή ξενάγηση θα αποτελέσουν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, γνωστό και ως Schonbrunn. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στα σαράντα σπουδαιότερα δωμάτια του Παλατιού απολαμβάνοντας και ξαναζώντας την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας, του Φραγκίσκου Ιωσήφ και της Πριγκίπησας Σίσσυ . Μεσημεριανό γεύμα. Το βράδυ σας προτείνουμε παραδοσιακή Βιεννέζικη βραδιά στο γνωστό κρασοχώρι Grinzing.

7η  ημέρα : ΒΙΕΝΝΗ  – ΒΕΝΕΤΙΑ

Μετά  το πρωινό  ακολουθούμε τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο ΓΚΡΑΤΣ και από εκεί, μέσω KLAGENFURT και  VILLACH με μικρές στάσεις για ξεκούραση, καφέ, προαιρετικό γεύμα, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο  στην  ευρύτερη  περιοχή  της ΒΕΝΕΤΙΑΣ. Δείπνο  και  γνωριμία  με  τη  ‘ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ  ΤΗΣ  ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ’.  Με  το  ΒΑΠΟΡΕΤΟ,   φθάνουμε για  να   γνωρίσουμε  την  περίφημη  πλατεία  του  ΑΓΙΟΥ  ΜΑΡΚΟΥ, να  δούμε  τον  ΠΥΡΓΟ  ΤΟΥ  ΡΟΛΟΓΙΟΥ,   το  ΠΑΛΑΤΙ  ΤΩΝ  ΔΟΓΗΔΩΝ και  τη  ΓΕΦΥΡΑ  ΤΩΝ  ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις κάθε Τετάρτη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις