ΛΑΡΙΣΑ

Κατεπείγουσα Εισαγγελική Παρέμβαση και άσκηση ποινικών διώξεων για το θέμα της κλοπής των μετασχηματιστών

Ζητά η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας αλλά και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητά με σχετικές επιστολές που απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου για το μείζον  θέμα των συνεχών κλοπών των μετασχηματιστών από τα αντλιοστάσια των αγροτών της περιοχής μας.

Η κ. Καραλαριώτου μεταφέρει την οργή των αγροτών που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:  «έχουν έρθει πλέον αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μίας ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους, καθώς δεν μπορούν να αρδεύσουν τα χωράφια τους. Οι επιτήδειοι κλέβουν τους μετασχηματιστές προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον χαλκό που περιέχουν και στη συνέχεια  τον πωλούν σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους που εμπορεύονται τέτοιου είδους μέταλλα.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της  δεν διαθέτει πλέον ικανό αριθμό μετασχηματιστών ούτε για να αντικαταστήσει τους κλεμμένους, ούτε για να τοποθετήσει νέους μετασχηματιστές στους αγρότες που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το έτος 2012».

Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε με έγγραφο  που απέστειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση και άσκηση ποινικών διώξεων, ώστε να «τερματιστεί η ασύστολη κλοπή χαλκού στην περιοχή μας και η παράνομη διοχέτευσή του σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους».

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η επιστολή που απέστειλε η κ. Καραλαριώτου με αποδέκτη την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις