ΕΛΛΑΔΑ

Ποια αναδιαπραγμάτευση; Ξεκινούν οι περικοπές αποδοχών!

Ένστολοι, γιατροί, δικαστικοί, αρχιερείς και πανεπιστημιακοί προβλέπεται να χάσουν το 12 % των μισθών τους

Από τα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων ξεκινά το πρώτο μεγάλο παζάρι κυβέρνησης-τρόικας, καθώς το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και 400 εκατ. ευρώ το 2013.

«Η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται για το 2012» δήλωσε στα «Νέα» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με 17 εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η κυβέρνηση επιχείρησε να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να βρει ισοδύναμα μέτρα, αλλά οι επικεφαλής της τρόικας ήταν κατηγορηματικοί, λέγοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πως πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στο μνημόνιο και έχουν υπερψηφιστεί από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί, προκειμένου να μην τρωθεί περισσότερο η αξιοπιστία της και κινδυνεύσει η επόμενη δόση του δανείου».

Ο υπουργός Οικονομικών κατά τη σημερινή, πρώτη συμμετοχή του στο Eurogroup αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους σε απόλυτα μεγέθη και θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις